7 жовтня 2017 12:59

11 мыслей после матча Косово - Украина

FootballHub делится своим мнением по матчу Косово - Украина.


1. В збірній України будь-хто будь-коли може зіграти в основному складі. Є ряд настільки проблемних позицій в команді, що Шевченко може довикликати в останній момент футболіста, який вже відпочивав із родиною (Караваєв), і цей футболіст гратиме в основному складі. Не Морозюк, не Лук’янчук. Травма Бутка, який в клубі до інциденту зі Срною не грав і який ніколи не вважався ключовим гравцем, стала величезною проблемою.


2. Караваєв на позиції правого захисника провів сильний матч. Швидкий Целіна не міг відірватися на швидкості, а сам капітан Зорі дуже активно підключався в атаку. Другий гол стався після його кросу. На фоні Косово, команди, що дозволяє фланговим захисникам більше грати на атаку, це було добре. Проти Хорватії вектор гри, напевне, зміниться. Чи впорається Караваєв з цією роллю у вирішальному матчі для збірної, де суперниками будуть Хорватія і Перішич?


3. Матч могли перенести на наступний день. Величезна злива накрила Шкодер, але арбітр вирішив все-таки провести матч. Якби він ухвалив інше рішення, гра відбулася б у суботу, і до Києва збірна України повернулася б у неділю. До поєдинку з Хорватією залишався б один день. Це суттєво могло позначитися на відновленні та підготовці команди.


4. Степаненко став ключовим футболістом в центрі поля. Багато гравців висіли на картках перед матчем із хорватами, але Ордець, Кравець і Коноплянка вийшли в стартовому складі, а Степаненко залишився на заміні. Ми втратили Ордеця і Кравця через попередження. Але, на щастя, Коноплянка не отримав картки. Степаненко з’явився на полі одразу після того, як Україна забила, і без підкатів та жорстких єдиноборств дограв гру до фінального свистка. Степаненко – єдиний чистокровний опорний півзахисник в збірній, який найкраще серед усіх центральних півзахисників уміє вести боротьбу і робить величезну кількість роботи без м’яча. У матчі з Хорватією Тарас потрібен у старті.


5. Хто гратиме в центрі захисту? Ракицький травмований, Кривцов лише відновлюється від пошкодження, Ордець дискваліфікований. Хачеріді, який на початку відбірного циклу взагалі не викликався в збірну, став центральною фігурою в цій зоні. Хто гратиме з ним у парі? Залишається лише варіант із Кучером. І хто зможе підмінити їх, якщо буде потрібна заміна – важке запитання для Шевченка.


6. Марлос дебютував за збірну України. Вийшов на заміну в другому таймі і на важкому полі показав свою техніку. На запитання, як поєднати в основному складі Коноплянку, Ярмоленка та Марлоса, тренерський штаб одразу дав відповідь. Ярмоленко зміщується на позицію в центр під нападником, а Марлос закриває правий фланг. Проблема в тому, що Ярмоленко в збірній тут ніколи не грав, і це може зменшити його ефективність. Йому знайома ця позиція по матчах Динамо минулого сезону, але система гри київського клубу була 3-4-3, а збірна грає в 4-1-4-1. Чи буде експериментальна система гри на матч із Хорватією? Чи все-таки Марлоса триматимуть як джокера на другий тайм?


7. За збірну дебютував Віталій Буяльський. Абсолютно заслужений вихід футболіста, який мало говорить, а багато працює і витримує конкуренцію в клубі. Браво, Віталій!


8. Хто гратиме в центрі нападу? Кравець дискваліфікований, Бєсєдін без ігрової практики в клубі. В другому таймі проти Косово збірна України взагалі грала без номінального форварда. На цю позицію перейшов Денис Гармаш. Варіантів у Шевченка мінімум: Бєсєдін, Гармаш або Ярмоленко. Останні два варіанти авантюрно-експериментальні. В своєму першому офіційному матчі в збірній Шевченко проти Ісландії зіграв із Коваленком на позиції центрфорварда. Експеримент був невдалим.


9. Збірна України перед матчем із Хорватами має проблеми в: центрі захисту, центрі нападу, на позиції правого захисника. Команда дуже обмежена кадрово, а попереду двобій з командою, де грають Модрич, Ракитич, Перішич, Ковачич, Манджукич.


10. Чи вийде Коваленко в стартовому складі? Віктор постійно грав в основі, але пропускав матч із Косово через дискваліфікацію. Місце Степаненка – безсумнівне. А за місце двох атакувальних центральних півзахисників конкурують Сидорчук, Гармаш, Ротань, Коваленко, Малиновський, Буяльський, Зінченко.


11. У матчі з Хорватією Україна має лише перемагати. Всі поєдинки за Шевченка наша збірна намагається домінувати на полі, більше за суперника володіє м’ячем, диктує гру і проводить більше часу на чужій половині поля. Єдиний матч, де нам не дали це зробити – Загреб. Яка система гри і який план буде на вирішальну битву в Києві? Шевченко й далі гнутиме свою лінію чи змінить тактику під суперника?