26 вересня 2017 18:38

Legioneros. Пушка Малиновского в деле, травмы Чигринского и Селина и отсутствие игровой практики у Юрченко

Футбольний сезон в самому розпалі. В багатьох країнах було зіграно два тури, в деяких посеред тижня проходили кубкові матчі. Тому наші співвітчизники мали багато ігрової практики. Однак результативним цей тиждень для українського легіону не назвеш. Головне питання вікенду – був, чи не був асист у Ярмоленка ? Офіційний сайт Бундесліги не записав гольову передачу на рахунок українця, відтак зарахувати українцю асист не можемо і ми.

Розпочнемо огляд з кубкових протистоянь за участю наших. Тренери часто використовують глобальну ротацію на ранніх етапах кубків. Отже, не дивуйтесь, що чимало українців, які є основними в своїх клубах не грали в матчах на вибування.


Німеччина

Від справ кубкових до справ внутрішніх. В Німеччині минулого тижня пройшло два тури. Коноплянка відіграв в обох матчах, натомість Ярмоленка Петер Бош на суботній матч проти Боруссії М приберіг. На жаль, традиційно не отримав ігрової практики Владлен Юрченко.


Греція

В грецькому чемпіонаті залишаються травмованими Дмитро Чигринський і Євген Селін. Без українців у складі їхні команди не здобули перемог. Натомість ті, хто отримав час на полі обов’язково перемагали із своїми колективами. І ПАОК, і Аполлон здобули по три пункти.


Чехія

В чеській Спарті наші легіонери вже давно забронювали за собою місце в основі і потрохи стають складовими кістяка колективу. Руслан Ротань та Едуард Соболь провели повний матч проти Зліна, але їхніх зусиль було недостатньо. Спарта на своєму полі розійшлась миром із середняком ліги.


Хорватія

Хорватський вікенд українці провели нічийно. Істра Івана Матяжа втримала мирову у грі проти загребського Динамо, а Осієк з Дмитром Льопою у складі поділив очки із Рудешом 1:1. На двох наші легіонери провели 150 хвилин та награли на одне попередження.


Бельгія

Тут тиждень минув дуже насичено і продуктивно. Варто також зауважити, що увесь бельгійський легіон мав ігрову практику. Роман Яремчук дебютував у стартовому складі Гента, але його команда поступилась Зульте-Варегему 0:1. Руслан Малиновський відзначився черговим забитим м’ячем за Генк. Щоправда старань Руслана виявилось замало. В підсумку його команда розійшлась миром із Остенде. Також ігровий час мали Макаренко, Будківський та Безус.


Польща

Нестачу ігрової практики у Польщі відчули українці цього тижня. Якщо Костевич (Лєх) травмований, то Дитятьєву, Шевелюхіну і Хомченовському просто не знайшлось місця на полі. Не кількістю, а якістю брали наші легіонери. Ягелонія і Термаліка свої матчі виграли, а Романчук і Путівцев відіграли від свистка до свистка.


Болгарія

Ігор Пластун доєднався до розгрому Септемврі. Лудогорець розбив суперника 4:1, а українець провів на полі всі 90 хвилин.


Азербайджан

Габала і Карабах синхронно перемогли, а наші легіонери синхронно відіграли повні матчі. Габалинці Григорчука, Безотосного і Вернидуба здолали Нефтчі 2:1. А Карабах Каніболоцького розправився із клубом Сумгаї – 4:1.


Туреччина

В Туреччині цього тижня наші не перемагали. Лише Олександр Кучер із Кайсериспором зумів здобути нічию у грі проти Касимпаши. Напівасист записав на свій рахунок Сергій Рибалка. Півзахисник знову виконав результативну подачу з кутового, але цього разу навіс замкнув у власні ворота суперник.


Іспанія

По-гольовому прорвало Романа Зозулю. Минулого туру українець забив і перервав 16-місячну безгольову серію, а цього вікенду нападник взяв участь у конструюванні голу. Асист Зозулі допоміг Альбасете здобути перемогу і піднятись з останньої сходинки чемпіонату.