25 вересня 2017 13:54

Тамаш КАДАР: "Переживал, когда узнал, что Ребров уходит из "Динамо"

Цього тижня «Динамо» на виїзді проведе матч 2-го туру Ліги Європи проти сербського «Партизана».


Захисник нашої команди Тамаш Кадар розповів про старт команди у єврокубковому турнірі та поділився враженнями від роботи з Олександром Хацкевичем і його попередником Сергієм Ребровим:


- «Динамо» почало груповий етап перемогою над «Скендербеу», а чого очікуєте від інших матчів? Чи будуть вони більш важкими?

- Ми почали непогано, але було б ще краще, якби ми не пропустили той гол у першому таймі і перемогли 3:0. Та головне, що досягли результату, адже дуже хотіли добре розпочати турнір. Я гадаю, «Партизан» та «Янг Бойз» будуть сильнішими. Швейцарців ми вже знаємо, у них вдома доведеться змагатися не лише із суперником, а й із синтетичним полем. Зараз ми задоволені, що у нас уже є три очки, і, сподіваюся, у наступних матчах результат буде таким же.


Мені подобається грати двічі на тиждень, але, звісно, збірники знаходяться не в однакових умовах з тими, кого не викликають до національних команд. Ми граємо двічі на тиждень за клуб, і потім продовжуємо такий самий графік у збірній. Повертаємося до клуби – і знову без відпочинку продовжуємо грати двічі на тиждень. А решта гравців має змогу отримати вихідні та відновитися. Але така наша робота, і це найкраща робота у світі, адже вона водночас є моїм улюбленим заняттям, хоббі. Мені це дійсно подобається, тому я не проти грати навіть тричі на тиждень. Але чим старшим стаєш, відпочинок також стає важливішим, інакше отримуєш травми. Поки що ми добре справляємося, але звісно, настане час, коли відчуватиметься втома. Для цього періоду у нас є інші гравці, які чекають своєї черги, свого шансу. Команді потрібні усі гравці.


- Коли ви тільки-но приїхали, тренером «Динамо» був Сергій Ребров. Що думаєте про нього, і що ви відчували, коли він пішов?

- Сергій Станіславович запросив мене сюди, у нас були хороші відносини. У плані футболу мені було легко, адже він говорив англійською, і ми могли спілкуватися особисто, без перекладача. Він хороший тренер, думає широко та швидко. Коли наприкінці минулого сезону я дізнався, що він не залишиться у команді, і до нас прийде новий наставник, мене це схвилювало, адже за Реброва я стабільно грав в основному складі, а від нового тренера ніколи не знаєш, чого очікувати. Я переживав, що, можливо, не буду грати, адже у нього могло бути інше бачення гри та інші футболісти, на яких він розраховує.


Коли я приїхав на збори, вирішив прийняти виклик, намагався робити усе правильно, ретельно та відповідально, щоб подивитися, що з того вийде. У підсумку, пройшов хорошу підготовку, і зараз граю майже завжди, пропустивши, здається, лише два поєдинки. Продовжую доводити собі та тренерському штабу, що відповідаю грі «Динамо».


Така тренерська доля: іноді у тебе є робота, а іноді ти маєш піти. Так само і з футболістами: сьогодні ти граєш, а завтра – ні. Та усі ми професіонали: кожен футболіст хоче грати, а кожен тренер – якнайкраще працювати для команди.


- Які враження від роботи з Олександром Хацкевичем? У вас хороші стосунки та взаєморозуміння?

- Можу сказати, що Хацкевич добродушна людина, з легким характером, він чітко, конкретно і прямо формулює, чого хоче як на тренуваннях, так і під час матчу. Але я ніколи не бачив його злості чи надмірної емоційності. Якщо він чимось не задоволений, каже про це віч-на-віч. Коли ми грали вдома проти «Скендербеу» у Лізі Європи, після першого тайму поступалися 0:1, у перерві Олександр Миколаєвич кричав, але це було з позитивною метою, адже такий захід усіх підбадьорив, ми завелися і через кілька хвилин вже вели у рахунку 2:1. А ось, якщо тренер кричить у негативному значенні, усі, навпаки, лише нервуються. Словом, працювати з Хацкевичем мені подобається.