23 вересня 2017 20:25

ДЮФЛУ U-15. Бенефис Назара Волошина в матче с "ДЮСШ Металлург"

У рамках 3-го туру чемпіонату ДЮФЛУ серед команд U-15 (гравці 2003 року народження) київське «Динамо» розгромило в Запоріжжі місцевий «ДЮСШ Металург» – 6:2.

Початок матчу видався дещо сумбурним – обидві команди припускалися багатьох помилок при передачах, через що загострення попереду практично не було. Ледь не перший момент у «Динамо» завершився взяттям воріт – Демиденко прострілив із правого флангу, Попов дотепно пропустив м’яча, й Назар Волошин поцілив у ворота буквально з метра. Незабаром партнери блискучим пасом урозріз вивели до воріт того ж таки Волошина, й Назар точно пробив повз голкіпера, подвоївши перевагу «біло-синіх». Утім, втримати свої ворота «сухими» до перерви киянам не вдалося – це Камишев вдало зорієнтувався у метушні у штрафному майданчику «Динамо», й пробив по мячу, що відскочив, поціливши точно у верхній кут воріт.

Із початком другої половини зустрічі динамівці довели свою перевагу до великої. Спочатку Скрипник, який вийшов на заміну, записав своє ім’я до протоколу, вдало зігравши на відскоку, а згодом Волошин реалізував свій черговий момент, тим самим оформивши хет-трик. Але на цьому Назар зупинятися не став, і ще двічі засмучував голкіпера господарів – спочатку захисники «Металурга» разом із голкіпером не змогли вибити м’яча після подачі з правого флангу, й нападник киян пробив у падінні по порожніх воротах, а згодом поцілив у ворота із гострого кута. П’ять м’ячів одного гравця в матчі – нечасто доводиться таке побачити як у дитячому, так і в дорослому футболі…

6:2 – слідом за нульовою нічиєю з «Шахтарем» «біло-сині» знову здобувають перемогу з великим рахунком та продовжують перебувати в лідируючій групі.

Олександр СТУЖУК, тренер «Динамо» (U-15):

- У першому таймі суперник намагався нав’язувати нам боротьбу, щільно грати в центрі поля. Але на вдалося взяти гру під контроль, забили фактично з першого моменту, й у подальшому гра складалася для нас легше. Сподобалося, як хлопці рухалися на полі, їхня зарядженість на гру, практично все, що ми вимагали від них на установці, вони виконали. Переламним моментом у матчі стали два м’ячі, які ми забили в першому таймі, після чого супернику було важко грати проти нас. Наші же хлопці відчули впевненість у своїх силах та не дали шансів господарям. Сьогодні нам багато чого вдавалося, на відміну від того ж поєдинку проти «Шахтаря», коли суперник вміло накривав нас, і цілий тиждень ми приділяли особливу увагу швидкому виходу з оборони в атаку. Молодець Назар Волошин – у нього помітне величезне бажання, у кожній грі націлений на ворота. Але нам, як тренерам, хотілося би, щоб він більше грав у комбінаційний футбол. У той же час ми не забороняємо хлопцям грати розкуто в передній лінії, в тому числі п’ятками, оскільки вони мають бути індивідуальностями, приймати нестандартні рішення. У сучасному футболі футболіст повинен вміти обігрувати, грати гостро, брати на себе сміливість, тому ми не сваримо хлопців, навіть коли хтось іде у дриблінг та втрачає м’яч.

Назар ВОЛОШИН, нападник «Динамо» (U-15):

- Хороший матч із гідним суперником. Радий, що вдалося забити непогані м’ячі завдяки хорошим передачам від партнерів. Якщо в першому таймі суперник чинив нам гідний опір, то після перерви запоріжці підсіли, ми почувалися вже більш упевнено й легше діставалися їхніх володінь. Із тих м’ячів, які я забив, найбільше сподобався другий гол, який було забито після класного пасу урозріз, а я пробив поміж ніг воротарю. Чи чув я, що мене порівнюють із Ярмоленком? Так, і мені дуже імпонує це, оскільки він класний футболіст. Спостерігаю за його діями в матчах, після чого сам намагаюся відтворити на футбольному полі. Не все вдається, але працюю на тренуваннях над різними компонентами – у тому числі над технікою та дриблінгом.

Чемпіонат ДЮФЛУ U-15. 3-й тур

«ДЮСШ Металург» (Запоріжжя) – «Динамо» – 2:6 (1:2).

«Динамо»: 1. Фастов, 20. Мазур (13. Бунчуков, 56), 18. Березанський, 21. Ставничий (14. Оруджев, 36), 16. Базилеєв (2. Бурдак, 65), 17. Хрипчук, 8. Шут, 9. Демиденко (15. Свистун, 53), 19. Н.Волошин, 23. Міщенко (10. Скрипник, 36), 7. Попов (6. Шапоренко, 63).

Голи: Камишев (35), Пуринок (37) – Н.Волошин (17, 29, 39, 63, 69), Скрипник (38).