22 вересня 2017 18:03
3

Зинченко нужен сборной или сборная нужна ему?

Роман Бебех із двох боків поглянув на історію з викликом Олександра Зінченка до збірної України. Хто кому потрібен більше? Зінченко національній збірній України чи навпаки головна команда країни молодому футболісту?


Андрій Шевченко викликав на наступні матчі проти Косово та Хорватії єдиного представника України англійської Прем’єр-Ліги Олександра Зінченка. Хоча той не провів у новому сезоні за свій клуб жодної хвилини…


Зінченко – нічого робити в збірній поки він не почне грати у клубі. Востаннє в офіційному матчі за клуб він зіграв ще у травні (після цього були виставкові матчі за Сіті та гра за збірні). Це була перемога ПСВ, де він перебував у оренді, а Саша вийшов на поле на початку другого тайму. У Нідерландах він так і не став основним гравцем місцевого топ-клубу. Що вже говорити про Манчестер Сіті?


Насправді перехід з російської Уфи у команду Хосепа Гвардіоли – це круто і яскраво, але тільки на перший погляд. Якого ж високого рівня, як в футбольному плані, так і психологічному, має бути Зінченко, щоб витримати конкуренцію у Жезуса, Стерлінга, Давіда Сілви чи Де Брейне. Хтось вважає, це реально? Тренуватись з ними – це мрія, знімати смішні відео з Стерлінгом – це респект, але далеко від основи Сіті та реального футболу. В якому треба грати, віддавати та забивати.

Шевченко викликає у збірну гравця, який не має ігрової практики, і зараз насправді важко оцінити, в якому фізичному стані знаходиться Зінченко. Тренерському штабу доводиться лише в режимі тренуваннь перевіряти кондиції футболіста. А якщо він не готовий? То це місце потенційно міг би отримати умовний Буяльський чи Гордієнко. Рівень їхнього футболу ми можемо побачити на полі, а не в Інстаграмі.


Зінченко – наш єдиний топ і його треба підтримати. Як багато наших гравців грають у топ-клубах? А? Ярмоленко з Коноплянкою? Так вони ж не в Англії. Так просто за гарні очі у Манчестер Сіті не беруть. На такому рівні темні схеми не проходять. Зінченко – в одній з найкращих команд світу. Вони б могли купити будь-якого молодого футболіста, але після Євро-2016 обрали саме українця. Тому не викликати його до збірної – означає ігнорувати вибір Пепа та його команди. Мауро Тассотті розповідав, що з поміж усіх збірників порадив би Мілану Зінченка, але Сіті усіх випередив.


Так, Саша нині без ігрової практики. Але сама присутність у такій команді і тренувальний процес поруч із Агуеро, Фернандіньйо, Туре, під керівництвом одного з найсильніших тренерів сучасності – це може бути не гіршою практикою, ніж грати в нинішньому чемпіонаті України. Ті, хто спостерігали за тренувальним процесом Зінченка у команді Шевченка відзначали, що навіть по техніці прийому м’яча він вирізняється з поміж більшості збірників. Зінченко має бути в збірній – без варіантів.

Только легионеры-сборники имеют право играть в Англии.
Шевченко это хорошо известно.
Зинченко тем более. Может он в доме главтренера СБУ полы моет и с детьми гуляет?
Вот я не знаю. Как Зинченко играет, можно было видеть по-настоящему только в Уфе, т.е. фактически этого не видел никто, кроме скаутов МанСити и Гвардиолы. Получается, скауты МанСити решают, кому играть в сборной Украины? И мне интересно, сколько молодых талантов покупает Сити, которые потом ну вот не раскрываются? Наверно, достаточно. А может, Зинченко - один из них. В Сити он не играет, в ПСВ его не ставили, какая может быть по нему информация? Можно еще вспомнить, что Гвардиола купил в свое время в Барселону Чигринского, чем это закончилось - мы все помним.
Когда Зина впервые сыграл за сборную, он провел на поле очень яркие минуты, но за эти два года он сдал даже по отношению к самому себе. Ему реально нужно рваться в аренду и играть ! Иначе от него останется одна перспектива .