19 вересня 2017 10:19
2

Мирон МАРКЕВИЧ: "Украинцы едины и должны держаться друг друга. В противном случае нас раздробят и уничтожат"

Напередодні матчу ветеранів збірної України Мирон Маркевич дав ексклюзивне інтерв’ю для FootballHub. Мирон Богданович дав декілька порад для молодих тренерів, схвально відгукнувся про українців, та згадав про особливості роботи в Радянському Союзі.

Я із задоволенням граю в команді ветеранів

Багатьох я тренував, проти багатьох грали мої команди. У молоді завжди є, чому повчитись. Ми їздимо по всій Україні і всьому світу. Скрізь збираємо повні стадіони. А це завжди приємні емоції.


Я би порадив молодим тренерам тримати себе в тонусі

По-перше, звернути увагу на вагу, тому що тренер повинен бути підтягнутим, живим. І це важливо! Якщо ти запустив себе, дуже складно потім відновити вагу, настрій та активність. Футболісти це бачать і не завжди добре ставляться до такого тренера. Я стараюсь кожен ранок пробігтися, чи покататись на велосипеді. Потрібно кожен день бути в русі.


Українці – найкращі люди

Я працював в усіх регіонах України, у мене була широка географія поїздок закордон. Тому я впевнено скажу – у нас найкращі люди і я це відчув. Звичайно, не все в нас так, як би ми хотіли. Але самі люди надзвичайні. Саме зараз усе перевіряється. Нам складно, йде війна. Я не раз був на Сході, де військові дії. Бачу тих хлопців, молодих і старших, які воюють. Там всі регіони воюють за Україну – україномовні та російськомовні, вірмени, грузини, всі, хто живе в Україні. Там якраз і пізнаєш наших людей.


Війна нас об’єднала, як то не дивно

Мені дуже приємно, що у нас держава стала іншою. Я думаю, що у нас все буде добре. Люди стали інші. Всі зрозуміли, що ми одна нація, хто б на якій мові не говорив. Ми єдині і маємо триматись один одного.

В іншому випадку, нас роздроблять і знищать. Тому об’єднання народу – це основне. Київ змінився, Дніпро, Харків, Львів. Мені приємно жити в Україні. Дуже хотілося б ще завершити професійну роботу в Україні, але час покаже.


З багатьма людьми я хотів би зустрітись

З кожним президентом хотів би українським поговорити. Якби був живий Ступка, хотів би із ним зустрітись. Ми були знайомі, завжди захоплювався його творчістю, він був розумним чоловіком. Напевно, хотів би із Миколайчуком поговорити. Але, нажаль, і його вже з нами немає. Це люди, які багато зробили для України.

Коли я працював у Запоріжжі, часто їздив на Хортицю

Мене цікавив той час, коли починалась Україна, Запорізька Січ. Яким був їхні устрій, життя, як вони себе поводили? Я дивився фільми про козаків. Постаті Богдана Хмельницького та Мазепи мені дуже цікаві. Вони хотіли і багато зробили, щоби була Україна. Не завжди все виходило. А зараз ми маємо дійсно свою державу, але її потрібно зберегти.

Я 40 років прожив при Радянській владі


Пам’ятаю яку нам інформацію давали про історію України.


Нас досить серйозно муштрували, що є Радянський Союз і все. Виховували на Ленінських традиціях, а історія України – то таке. Говорили, звичайно, неправду і виросли покоління на тій брехні. Це ми зараз можемо дізнатись правду, а раніше дуже жорстко дивились за всім.

Нині ми пожинаємо плоди тієї пропаганди. Тому потрібно зараз правильно виховання дітей та уважно стежити за інформацією.
Можливо, Мирон не знає, що з нами вже немає І.Мазепи, Т.Шевченка, В.Чорновола. Правда, нас роз'єднують вороги, як і розпочали війну проти України типу ахметова та його підгавкувачів типу павелка, маркевича та іншого непотребу.
З виду патріот, ніби-то все правильно... Тільки от питання - патріотизм справжній чи це просто образа за всі нещастя, що режим приніс його сім"ї.
Інакше, як пояснити, що він із задоволенням співпрацює і підгавкує відвертим сепарам.