18 вересня 2017 19:32
3

Хацкевич - лучший тренер Премьер-лиги в 9-м туре

«Динамо» змогло здобути в умовно виїзному матчі «Олімпік» (2:1), після чого вийшло на перше місце в чемпіонаті (за допомоги нічиєї між «Чорноморцем» та «Шахтарем»).


Тож наш сьогоднішній лауреат – головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич. Його підопічні завдали поразки «Олімпіку», за додатковими показниками змістивши «Шахтар» з першого місця.


1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

«Олімпік» цього року в ювілейний день зумів обіграти «Динамо» на його полі, ще кілька разів відстоював нічийні результати в Києві. Команда із добротною обороною та гарною організацією гри могла створити серйозні труднощі киянам, тому перемога над донеччанами стала надзвичайно важливою для підопічних Хацкевича.


2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

У «Динамо» не міг зіграти через дискваліфікацію новий капітан – Сергій Сидорчук. Але при цьому заміна йому знайшлася (і той же Буяльський, який вийшов поруч із Шепелєвим, став одним із героїв матчу), а у суперників були навіть більші втрати (як через травми, так і через особливі обставини – приміром, динамівці в оренді не грали проти одноклубників).


3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Після успіху в єврокубкових матчах Хацкевич зберіг хорватські фланги (і Віда з Пиваричем виправдали довіру), в півзахисті вдалося компенсувати відсутність двох досвідчених лідерів (Сидорчука й Гармаша, який поки набирає форму, тому почав у запасі), а в атаці команда спробувала зіграти в два форварди.


4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Хацкевич спробував зіграти в класичні 4-4-2, що не відбилося негативно на результаті, а по ходу гри спробував цікаві заміни, які додавали свої нюанси в гру киян, чого вимагав кожен окремий відрізок гри. Відзначимо, що перспективність цієї схеми диктує кадровий підбір, тому для «Динамо» було стратегічно важливо випробувати формацію на фоні добре організованого суперника.


5. Накопичувальний критерій – 5
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

П’ята поспіль перемога киян у всіх турнірах, а безпрограшна серія досягнула 8 матчів (6 перемог і 2 нічиї) після пам’ятної поразки від «Янґ-Бойз» у Швейцарії. Особливо переконливо виступає «Динамо» вдома – це вже дев’ята перемога киян на своєму полі після травневої поразки від «Зорі». Підсумком вдалої смуги став вихід на перше місце.


Лауреат 9-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем’єр-ліги:
Олександр Хацкевич («Динамо»)
Середній бал — 4,8

я б черномора поставил
Сховати
Справедливости ради, результат Черноморца обеспечили вратарь, "мастерство" кротов и везение/невезение.
Врут все, фансека лучший! Этот уникальный тренер, уникального великага клюба шлюхтер!