13 вересня 2017 11:47

Post Scriptum. О решениях арбитров в матчах 8-го тура Премьер-лиги

Про дії рефері у матчах Чемпіонату УПЛ


8 тур Прем'єр-ліги


8-ий тур, 09.09.2017, “Шахтар” - “Зоря”


13 хв. Правильна оцінка з боку АА № 1 − «прапорець внизу» - під час взяття воріт командою гостей. В момент передачі вперед, нападник команди гостей знаходився у правильному положенні.
19 хв. Не вистачає ЖК за демонстративну затримку ззаду гравця № 21 команди господарів, яку було здійснено при розвитку швидкої контратаки проти футболіста № 95 команди гостей. В цьому випадку ЖК є обов’язковою.
23 хв. Правильна оцінка щодо відсутності порушення, яке сталось на межі із штрафною площею команди гостей. Гравець № 10 команди господарів не погоджується із рішенням продовжити гру і, навіть, наполягає, демонструючи явну незгоду. ЖК гравцю № 10 команди господарів була винесена правильно.
35 хв. Правильна оцінка положення поза грою з боку АА № 1.
73 хв. ЖК була винесена правильно гравцю № 5 команди господарів, який демонстративно затримує ззаду, здійснюючи блокування гравця № 95 команди гостей. Правильне та своєчасне рішення.
82 хв. Правильне рішення щодо положення поза грою з боку АА № 2.


8-ий тур, 09.09.2017, “Ворскла” - “Олімпік”
26 хв. Правильне рішення АА № 1 щодо повідомлення арбітру через систему зв’язку про епізод. В той час, як арбітр слідкував за розвитком гри у протилежному напрямку, в штрафній площі команди господарів було скоєне порушення (реакція) із застосуванням рук з боку гравця № 6 команди господарів проти нападника гостей. 11-метровий удар на користь команди гостей було призначено правильно тому, що порушення відбувалось всередині штрафної площі. Відео не дозволяє визначити чи була там, чи ні агресивна поведінка. В цьому випадку, рішення винести лише ЖК є недостатнім − потрібно було давати ЧК гравцю, який зреагував, і ЖК нападнику, якщо там була провокація.
66 хв. Хибна фіксація поза грою з боку АА № 2 − він не знаходився на лінії і діяв надмірно імпульсивно, фіксуючи положення поза грою на нападнику команди гостей, не застосувавши техніку «чекай та дивись».
82 хв. АА № 2 фіксує неправильне положення футболіста команди гостей, але робить він це без належної концентрації. З відео випливає, що в момент передачі цей футболіст перебував у правильному положенні.
83 хв. Арбітр правильно продовжив гру. Контакт з боку гравця № 4 гостей проти футболіста № 26 у штрафній площі не можна вважати порушенням. 11-метровий удар було не призначено правильно.


8-ий тур, 10.09.2017, “Зірка” - “Чорноморець”
39 хв. Арбітр правильно продовжив гру при так званому контакті на гравці № 21 команди господарів, правильне застосування переваги − гравець бажає продовжувати дії та погоджується із рішенням. В цьому випадку для призначення 11-метрвого удару немає підстав.


8-ий тур, 10.09.2017, “Карпати” - “Верес”
44 хв. АА № 2 правильно продовжив гру при контратаці гостей − поза грою не було. Нападника гостей, гравця № 25, зустрічає воротар господарів, який намагається відбити м’яч, але при цьому збиває нападника. 11-метровий удар на користь гостей було призначено правильно так само, як і правильно було винесено ЖК воротарю господарів. У відповідності до нових тлумачень ЗОГМ, в цій ситуації не йдеться про ЧК.
53 хв. Правильна реалізація при рахунку 3:0 на користь гостей тому, що гравець № 77 гостей не скоює жодного порушення, і навпаки, виконує ігровий контакт у правильний спосіб у відношенні до захисника.
75 хв. 11-метрвоий удар на користь гостей було призначено правильно за очевидну підніжку, яку скоїв на нападнику футболіст № 94 господарів, при здійсненні перспективної атаки. ЖК гравцю № 94 господарів дула винесена правильно.


8-ий тур, 10.09.2017, “Сталь” - “Маріуполь”
40 хв. Під час виконання ШУ останній з права у стінці гравець господарів у навмисний спосіб виставляє лікоть з метою збільшення площини стінки. Навмисну гру рукою у штрафній площі було правильно покарано 11-метровим ударом на користь гостей із винесенням ЖК гравцю № 44 господарів за навмисні дії.


Примітки:
ЗОГМ − Зрив Очевидної Гольової Можливості
СІП − Серйозне Ігрове Порушення
ЧК − Червона Картка
ЖК − Жовта Картка
ВУ − Вільний Удар
ШУ − Штрафний Удар
АА − Асистент Арбітра