9 вересня 2017 10:13

Сергей МЯКУШКО: "В "Динамо" были как ошибки, так и позитивные моменты. Сделал выводы и двигаюсь дальше"

Львівські «Карпати» підписали контракт з екс-гравцем «Динамо» та «Ворскли» Сергієм Мякушком. Останні півроку Сергій провів у Полтаві під керівництвом амбіційного Василя Сачка. Екс-гравець молодіжної збірної задоволений переїздом до Львова та впевнений, що повністю готовий до дебюту вже у наступному поєдинку проти рівненського «Вереса».


– Враження тільки приємні. «Карпати» – хороший, сильний клуб, де виступають досвідчені та майстерні футболісти. Варто відзначити класну інфраструктуру команди, нову та сучасну тренувальну базу. Мені імпонують амбіції клубу, це хороша перспектива для розвитку та самовдосконалення.


– Той фактор, що «Карпати» зараз тренує іспанський спеціаліст якимось чином вплинув на твоє рішення?
– Для мене це позитивний момент, адже в Іспанії хороший, сильний футбол. Отже, Серхіо Наварро принесе в Україну, в «Карпати», якусь частинку іспанського футболу. Досвід роботи з іспанськими спеціалістами я отримав ще виступаючи за київське «Динамо».

– Твоя футбольна кар’єра не виходила за межі України. Можливо, були думки продовжувати виступи в іноземному чемпіонаті?
– Думки є завжди, але зараз я в «Карпатах», тому всі сподівання теж пов’язані з цим клубом. Хочу допомогти команді досягти поставлених цілей, зокрема, виходу в єврокубки. Задоволений, що я підписав угоду із львівськими «Карпатами». Радий стати частинкою цього клубу.

– У тебе за спиною виступи у київському «Динамо», «Говерлі» та полтавській «Ворсклі». Як оціниш ці етапи кар’єри?
– Отримав нові знання, новий досвід. Можна сказати, що «Динамо» виховало мене як професійного футболіста. Безмежно вдячний цьому клубу, подобалось працювати з киянами, адже там досвідчені тренери, виступають класні футболісти. Звичайно, були як помилки, так і позитивні моменти. Я зробив для себе висновки та рухаюсь далі.

– На якій позицій на футбольному полі ти почуваєш себе найбільш впевнено та комфортно?
– Мабуть, більше подобається діяти на флангах та підключатись до атак. Скажу, що маю досвід виступів, коли грав у центрі поля. Мав змогу поспілкуватися з тренерами, з Серхіо Наварро, тому розумію структуру та філософію гри «Карпат».

– Під час літнього трансферного вікна «Карпати» були досить активними, до клубу прийшло чимало нових, хороших футболістів. Рівень конкуренції в команді тебе не лякає?
– Зовсім ні. Кажуть, що конкуренція – це рушійна сила прогресу, тож я повністю погоджуюсь з такою думкою. Сповнений сил та бажання довести тренеру, що я готовий виходити на поле з перших хвилин. Зрештою, буде грати сильніший.

– Маєш досвід виступів за молодіжні збірні України різних вікових категорій. Кого знав до того, як приїхав у розташування «Карпат»?
– Був знайомий з Редваном Мемешевим, Денисом Мірошніченком; з Леонідом Акулініним познайомились на Кубку Співдружності. Деяких хлопців вже знаю, а з іншими познайомимось (усміхається).

– У фізичному плані ти готовий дебютувати вже у найближчому матчі проти «Вереса»?
– Скажу, що я знаходжусь в хорошій фізичній формі. Я постійно тренуюсь та працюю, останнім часом не мав жодних проблем зі здоров’ям. Якщо тренер довірить мені місце у складі, то буду повністю готовий.

– У тебе є можливість звернутись до львівських вболівальників, що хотів би їм сказати?
– Перш за все, хочу запросити їх на гру проти «Вереса». Знаю, що львівські вболівальники віддані своїй улюбленій команді, тому впевнений, що підтримка завжди буде на високому рівні. Ми ж, зі свого боку, робитимемо все, щоб уболівальники отримували якісну гру, задоволення від неї, та результат.