7 вересня 2017 10:11
3

FootballHub: 10 выводов после поражения Украины от Исландии

FootballHub сделал 10 выводов после поражения сборной Украины от сборной Исландии.


1 Ісландія показує неймовірні результати у футболі якщо подивитись на кількість населення і накласти на цю цифру показники збірної. 330 тисяч мешканців живе в Ісландії. Лише 3-4 місяці – відносно тепла погода. Але ця збірна грає на чемпіонаті Європи, виграє в України та Хорватії, а ключовий футболіст, Гілфі Сігурдссон, коштує 50 мільйонів євро. В Ісландії до 40 критих манежів, в Україні – 3. Показова цифра, щодо ставлення до дитячого футболу.


2 У збірній України будуть грати лише ті, хто вміє контролювати м’яч. Шевченко хоче, щоб його команда домінувала на полі. Ми робимо дуже багато передач назад і поперек поля, але переважаємо всіх у групі за володінням м’ячем. Навіть проти габаритної Ісландії Шевченко не підлаштовувався під сильні сторони суперника. Агресивних у відборі Сидорчука, Гармаша та Ротаня в старті не було.


3 Україна програла центр поля. В цій зоні погано було все. У Малиновського не пішли удари і не було гострих передач, у Степаненка були проблеми з прийомом м’яча, Коваленко знову зіграв так, що майже кожен другий коментар стосується його непереконливої гри. Традиційно Коваленко програв багато єдиноборств і зверху і знизу, але ніяк не компенсував це грою в атаці.


4 Хачеріді – найсильніший захисник збірної. Якщо говорити про оборону і єдиноборства, про гру на стандартах, про захист 1 в 1 то Хачеріді виграв практично все.


5 Ісландія зробила акцент в атаці на фланг Бутка та Ярмоленка. Звідти було багато прострілів та кросів. Б’ярнасон отримав значно більше свободи в порівнянні з матчем із Фінляндією.


6 Тренер Галльгрімссон зробив цікаву перестановку в складі. Правий захисник Магнуссон спеціально був переміщений на лівий фланг для персональної гри проти Ярмоленка. Магнуссон - дуже високий та швидкий гравець, який передивився багато відео записів гри Ярмоленка перед матчем, вивчив його гру і закрив гравця Боруссії.


7 Матвієнко – найкращий гравець матчу в збірній України. У нього вистачає впевненості, він швидко приймає рішення і вміє контролювати м’яч. Достойно зіграв проти більших суперників в обороні. Головне, щоб Матвієнко не загубив свої сильні якості в Ворсклі, яка грає в значно простіший та примітивніший футбол.

8 Гілфі Сігурдссон вартує 50 мільйонів євро!


9 Слова капітана Ісландії Арона Гуннарсона після гри: «У чому секрет нашого успіху? Все просто – потрібно вмирати на полі один за одного. Як тільки ми перестанемо битись за кожен м’яч, як тільки хтось один випаде з тактичної системи, як тільки хтось подумає, що можна грати спокійно – одразу нам хана. У нас є Сігурдссон за 50 мільйонів, але подивіться як він паше на полі. Ми – команда, і я готовий вмерти за будь-кого з ісландців на полі».


10 Шевченко навчив збірну України контролювати м’яч, але чи готові ці футболісти вмерти на полі один за одного?

Дело далеко не только в яйцах, но и в банальном классе игроков. Класс исландцев выше и это очевидно. В целом они техничней и быстрее. Ну и самое главное, исландцы быстрее принимают решение на поле. А все потому что у нас очень слабенькая детская футбольная школа, которая продолжает разваливаться из-за отсутствия и полей, и спортшкол, и качественных детских тренеров. Пока наша федерация вместо того, чтобы искать средства для инвестирования в детский футбол, будет заниматься разборками между Динамо и Шахтой, уровень украинского футбола будет падать ниже и ниже.
очень тяжело удержаться от параллелей с йанг бойз, что Динамо, что сборная совсем яиц не показала, совпадение?
У команды нет яиц, и количество полей тут ни к чему !!