28 серпня 2017 23:56
15

Андрей ЯРМОЛЕНКО: "Динамо" навсегда останется в моем сердце"

Донедавна нападник «Динамо», а нині форвард «Боруссії» (Дортмунд) Андрій Ярмоленко після підписання контракту з новим клубом зв'язався з кореспондентом офіційного сайту, щоб попрощатися з уболівальниками і подякувати клубу за проведені тут роки футбольної кар’єри:

- Зараз мене переповнюють суперечливі почуття: радість, тому що я про такий перехід мріяв довгий час, і, нарешті, він здійснився, і невелике розчарування від того, що доведеться попрощатися зі своїми рідними людьми. За той час, який я провів в «Динамо», можу їх називати саме так.

Хочу висловити слова подяки, в першу чергу, президенту клубу Ігорю Суркісу, а також Григорію Суркісу за те, що вони стримали своє слово, і виконали все так, як обіцяли, і як ми домовлялися. Ігор Михайлович говорив: «Прийде твій час, і будеш грати в європейському топ-клубі». Все так і вийшло. Ще раз переконався для себе, що людей старшого віку потрібно слухати (посміхається).

Звичайно, хочу подякувати кожному з тренерів, під чиїм керівництвом я грав за ті роки, які провів у «Динамо». У кожного з них я чомусь навчився, з кожним з них були і перемоги, і поразки, але в будь-якому випадку, я хочу всім подякувати. Ніколи не забуду нашу спільну роботу і те, що вони для мене зробили.

Також безмежно вдячний всім хлопцям, з якими мені доводилося грати в команді - всі вони без винятку стали для мене другою сім'єю, адже з ними я проводив, напевно, більше часу, ніж зі своєю справжньою родиною. Величезне їм спасибі! Для мене було честю одягати капітанську пов'язку і виводити їх на матчі в якості капітана.

Окремі теплі слова хочу сказати лікарям, масажистам, всьому медперсоналу, який завжди дбав про моє здоров'я, і допомагав відновлюватися, словом, робив усе, що міг, а також працівникам бази, кухарям, співробітницям кухні, які готували для нас їсти, тим людям, які відповідають за підготовку полів. Вони забезпечували умови для тренувань, ігор та відповідно, для мого кар'єрного росту. З усіма ними в мене залишилися чудові стосунки. Ще раз спасибі їм за все, що вони робили для мене, я цього ніколи не забуду.

Не можу не сказати про наших вболівальників, яких мені буде дуже не вистачати. Я грав для них, і дуже ціную їхню підтримку, як в добрі, так і в важкі часи. Буду за ними сумувати і згадувати з теплотою.

- Напевно, ви будете продовжувати підтримувати зв'язок з партнерами, стежити за виступами «Динамо» в чемпіонаті України та єврокубках?

- Безумовно, «Динамо» назавжди залишиться в моєму серці. Буду намагатися не пропускати жодної гри і, звичайно, переживати. Упевнений, що у команди є майбутнє і без мене. «Динамо» завжди мало і має в своєму розпорядженні хороших молодих футболістів, і нинішній тренерський штаб зможе мене спокійно замінити.

- Ви цього переходу чекали кілька років, що зараз відчуваєте?

- Звісно, я чекав пропозиції від хорошої команди, і коли подзвонив Ігор Михайлович і сказав, що є варіант, що клуби між собою домовилися, і залишається справа за малим - поїхати, пройти медогляд і підписати контракт, я відразу ж зібрав речі і полетів.

- Які перші враження про новий клуб? З тренером вже встигли поспілкуватися?

- Зустріли мене чудово, все пройшло на найвищому рівні. Відразу видно, наскільки серйозна ця команда. Сьогодні вдалося поспілкуватися з головним тренером, а ось майбутніх партнерів по команді, на жаль, не побачив. Петер Бос коротко пояснив, чого він хоче, а більш детально про гру «Боруссії» і вимоги до мене обіцяв розповісти, коли зустрінемося після ігор збірної.

- Вам, в цілому, імпонує чемпіонат Німеччини? Що думаєте про «Боруссію», як одного з його лідерів?

- Безумовно, це дуже сильний чемпіонат - один з найсильніших у світі. Буде цікаво перевірити свої здібності та якості на тлі футболістів, які вже виступають в Бундеслізі.

- Як вам перспектива зіграти в Лізі чемпіонів проти «Реала» і «Тоттенхема»?

- Я чекаю не конкретної гри з «Реалом» чи ще з кимось, а просто скоріше вийти на поле у футболці «Боруссії» і відчути атмосферу на стадіоні, відчути, як грати при переповнених трибунах. Хочеться, щоб це відбулося, як можна швидше.

- Які плани на найближчі дні?

- Я вирушаю до розташування національної збірної України, 2-го і 5-го вересня нам належить провести два матчі. Тренер сказав, щоб я повернувся 6-го, але я попросив у нього один додатковий день, щоб приїхати на базу «Динамо» і попрощатися з усіма хлопцями, персоналом, і він пішов мені на зустріч, за що йому велике спасибі. Тож після ігор збірної я планую приїхати до Києва, а вже 7-го вересня буду в Дортмунді готуватися до матчів у складі нової команди.

- Німеччина не так далеко, напевно, до Києва будете часто навідуватися?

- (Посміхається) в Україні залишаються всі мої друзі і вже колишні партнери по команді. Я ні з ким не прощаюся назавжди, з усіма буду підтримувати зв'язок і при першій нагоді прилітати до Києва. Але самі розумієте, що зараз для мене найголовніше - постаратися якомога швидше освоїтися в новій команді і, звісно, необхідно вчити мову, щоб розуміти, про що говорять партнери. Перші півроку я приділю увагу тренуванням і вивченню німецької. Буду намагатися якомога швидше вивчити мову, хоча розумію, що вона непроста. Та нічого страшного. Англійська? Вона у мене також не ідеальна (посміхається). Я завжди вважав, що, коли футболіст приїжджає в закордонний клуб, він обов'язково має вчити мову тієї країни, в якій грає. Тепер і я опинюся в шкурі легіонера.

- Сім'ю також забираєте з собою?

- Звичайно. Як же я без них? Думаю, їм також буде нелегко, але впевнений, всі разом ми впораємося.

Світлана Полякова

Удачи, Андрюха ! Есть повод больше интересоваться немецким чемпионатом.
Самое время возвращать в "Динамо" Милевского и создавать супердуэт нападающих : Милевский-Кравец. А потом и Алиева, чтобы Миле не было скучно.
Пожелание удачи Ярмоленко и всего прочего всё хорошо. Своей игрой он это заслужил. А цена какую получит Динамо за своего многолетнего лидера достаточна? За лидеров в европе такие деньги не ходят. Это отдали за безценок. Не думаю что кроты выручили бы за него такие деньги. Скорее за такие деньги они даже разговаривать не станут. Так что тут менеджмент команды в жопе.
Сховати
vk, Дуглас Коста в Баварию за 30 переходил, Мхитарян в Боруссию тоже за 30, так что это сказки Денисова и Ко, что они прям очень-очень дорого всех продают.
Люди уже по поводу и без повода на менеджмент гонят, лишь бы ляпнуть. Ярмоленко не бразилец, не португалец, не хорват и агент у него не Мино Райола, так сколько же он должен стоить в 28 лет, учитывая, что переходит из очень посредственного чемпионата?
Сховати
ninko36, От Мхитаряна и Косты кроты не зависели так как от Ярмоленко Динамо. Там они были одни с лидеров , а за спиной Ярмоленко пропасть . Нет никого. И будет ли.
Сховати
vk, и что, 100 млн нужно было требовать, потому что после него пропасть у Динамо образовалась? Каким образом эта пропасть касается Боруссию и почему она должна за него переплачивать?
Пожелание удачи Ярмоленко и всего прочего всё хорошо. Своей игрой он это заслужил. А цена какую получит Динамо за своего многолетнего лидера достаточна? За лидеров в европе такие деньги не ходят. Это отдали за безценок. Не думаю что кроты выручили бы за него такие деньги. Скорее за такие деньги они даже разговаривать не станут. Так что тут менеджмент команды в жопе.
Пожелание удачи Ярмоленко и всего прочего всё хорошо. Своей игрой он это заслужил. А цена какую получит Динамо за своего многолетнего лидера достаточна? За лидеров в европе такие деньги не ходят. Это отдали за безценок. Не думаю что кроты выручили бы за него такие деньги. Скорее за такие деньги они даже разговаривать не станут. Так что тут менеджмент команды в жопе.
Чтобы тут кто не говорил мы потеряли капитана,лидера, и мне только грустно и надеюсь выграешь что себе желаешь. А потом пожалуйста вернись и забей сотый гол за Динамо Киев в чемпионате Украины.Буду его ждать с нетерпением!!!!!!удачки тебе
Кстати заметили как преобразился Ярмола с приходом Мбокани(по европейским меркам очень среднего игрока)! Даже не представляю какими красками он заблистает имея в партнёрах Обамеянга,Кагаву,Ройса и других,которые будут понимать его задумки,а не тупо стоять в паре метров ожидая паса в ноги,как не будем называть кто...
Сховати
Makelele, Кстати Мбокани тоже будет не сладко после его ухода.
Они хорошо друг друга понимали.
Большой игрок и человек! Удачи в новом клубе,покажи уже Европе какие там дураки,что до 28 никто так и не решился на покупку такого мастера! Плюс всё таки будет за кого поболеть в этой ЛЧ...
Андрюха опусти немецкий Газпром!
Велике спасибі і удачі!