28 серпня 2017 22:42
10

Игорь МИРОШНИЧЕНКО: "Шахтер" мог бы утереть нос оппоненту не медиа-войнами, а собственным примером - вернувшись на Донбасс к своим болельщикам"

Бывший пресс-аташе сборной Украины Игорь Мирошениченко – о ситуации вокруг матча «Мариуполь» - «Динамо».

- У передчутті нової хвилі вечірніх "телесрачів" довкола неявки Динамо до Маріуполя, які, звісно, Динамо програє через меншу кількість медіяресурсів і активну дискредитаційну кампанію, яку проводив упродовж останнього місяця Ахметов, хочу лише ще раз поставити риторичне питання: ЧОМУ?

Чому Шахтар усі три останні роки, коли в Україні йде війна на Донбасі, так люблячи своїх вболівальників, шукає притулку то у ненависному бандерівському Львові, то в дискомфортному Києві, то в лояльному до Динамо Харкові, але ніяк не оселиться в прихильному і практично рідному для себе Маріуполі?

Чому Ахмєтов, який приніс війну на Схід України, але маючи й досі контакти з терористами, може торгувати з окупованими територіями, надалі грабувати українців, домовляючись з владою щодо викупу за ціною двох пересічних бразильців-футболістів блокуючі пакети енергорозподільчих компаній, мати бізнес у прифронтовому Маріуполі, але при цьому офіси своїх фірм тримати в Києві, а родину й головну приватну резиденцію в Лондоні. І при цьому він дозволяє собі горлати про сепаратизм керівництва Динамо і непатріотичність команди, яка не хоче грати в Маріуполі?

Питання відмови Динамо грати матч в Маріуполі, звісно, лежить в політичній, а не в безпековій площині. Суркіс повівся на дешеву ахметівську провокацію, але на його боці формальне право відмовитись грати у місті, яке безпечним для проведення поєдинку не визнає УЄФА.

І якщо Динамо заходиться доводити свою правоту через відповідні спортивні арбітражні суди - воно переможе. Але Шахтар міг би втерти носа опоненту не медіа-війнами, а власним чином - повернувшись на Донбас до своїх вболівальників. В Динамо б не лишилося вибору і всі поєдинки, призначені календарем чемпіонату, кияни би грали у прифронтовому місті.

Втім, Ахмєтову там грати і перебувати боязко і дискомфортно. Простіше упиватися власною величчу та впливами, які він тепер відновив не лише в політиці на рівні Банкової, але й у футболі на рівні ФФУ. При цьому продовжувати поширювати вже давно такі, що не відповідають дійсності меми про те, що Суркіс в футболі все купив разом з чиновниками й суддями, а Шахтар є справді народною командою, яка бореться проти системи.

В нас уже давно система в футболі під контролем донецьких. І за своїм маніакальним бажанням добити київсько-дніпровських конкурентів вони ніяк не помічаюь того, що український футбол однією ногою вже у потойбіччі!!! – написал Мирошниченко на своей страничке в Фейсбуке.

пропустил как-то, на какую дешевую провокацию рыжего повелся имс?
Маріуполь не Донбас) Це якщо пан зі Свободи не знає)
Маріуполь не Донбас) Це якщо пан зі Свободи не знає)
мне бы по этому поводу хотелось бы услышать не продажных политиков, которые сегодня говорят одно, а завтра он будет рассказывать совершенно другое, а например, игроков Динамо
им то запретили на эту тему говорить в принципе, услышать позицию ультрас, которые всегда принимают активное участие в жизни клуба
а слушать опус Мирошниченко, что везде опять "донецкие", ну это извините... он просто такими словами плюет в лицо всем тем кто стоял в 201 4 на майдане, чтобы этих донецких нигде больше не было
Мирошниченко зачем писать такой бред???
Все четко! Спасибо, что хоть кто-то озвучил.
Сховати
D man, лучше бы он озвучил как они договариваются не хуже других, что-то "Свобода" никого не тронула... кто там первым прокурором после Майдана был?
Сховати
Fiml, не надо уводить в сторону от темы. Мирошниченко, как кто бы к нему не относился, все четко написал, относительно ДК и Мариуполь, что из того что он написал не является правдой? И не надо заниматься подменой понятий, утверждая что такая проблема есть, но посмотрите на партию Свобода. Каким боком Свобода относится к конфликту ДК, Мариуполя и кротов.
Сховати
Serg, очень просто относится, если бы посадили кого надо за неделю - две после майдана, может и не было конфликтов таких, да и войны могло не быть... И я не говорил что правда, а что нет. Он написал то - что всем известно как 2х2, а вот как они целуются в десны с тем же Ахметовым, а потом пишут какой он негодяй... противно.
Сховати
Fiml, Не спорь. Просто посмотри на свои "лайки" и ты поймешь, что ты не прав. Речь идет чисто о ДК и Мариуполе и не надо сюда с суконным рылом в калашный ряд.