27 серпня 2017 12:49
19

"Динамо" предлагает назначить новую дату матча в Мариуполе

"Учора керівництво клубу звернулося з листом до ФФУ, УПЛ та ФК «Маріуполь». Наводимо повний текст цього документа.


Президенту Федерації футболу України

А.Павелку


Президенту ОПФКУ "Прем'єр-ліга"

В.Генінсону


копія : керівництву ФК "Маріуполь"


Шановні панове!


Футбольний клуб "Динамо" (Київ) упродовж останніх двох місяців неодноразово звертався до Вас з вимогою про дотримання законів України, нормативних актів та Регламенту безпеки ФІФА стосовно проведення календарного матчу 7-го туру Чемпіонату УПЛ у м. Маріуполь.


У своїх зверненнях ми наголошували на неможливості проведення даного матчу у Маріуполі за умов та обставин, що склалися на сьогоднішній день. Адже місто знаходиться на відстані 20 км. від зони ведення бойових дій українських військ проти бойовиків незаконних воєнних формувань.


Нормами Регламенту безпеки ФІФА передбачено виключне та ексклюзивне право правоохоронних органів та спецслужб держави оцінювати ризики при проведенні футбольних матчів та надавати національним асоціаціям рекомендації для виконання.


ФК "Динамо" (Київ) 24.07.17 спрямував на Вашу адресу листи за підписами керівників МВС України, Служби безпеки України та Управління державної охорони України, у яких йшлося про високий ступінь ризику проведення масових заходів на території м. Маріуполь на даний момент. Підкреслювалося, що такі заходи можуть мати ризики зовнішньої терористичної загрози та несуть небезпеку для життя спортсменів і глядачів.


Рішенням Комітету ФФУ з безпеки стадіонів 17.08.17 вказано продовжити проведення матчів у м. Маріуполь та зобов'язано місцевий футбольний клуб разом з органами місцевої влади та правоохоронцями окремо до кожного календарного матчу надавати гарантії забезпечення безпеки учасникам змагань.


Головною підставою для ухвалення такого рішення стали листи від місцевих органів внутрішніх справ та Управління Служби безпеки України в Донецькій області. У них, зокрема, йшлося про те, що у разі прийняття Федерацією футболу України рішення про проведення матчів у Маріуполі, зазначеними органами буде вжито усіх можливих заходів, передбачених їхніми службовими обов'язками, спрямованих на забезпечення безпеки учасників змагань та глядачів. Названі листи датовано 17-18 серпня поточного року.


Згідно рішення того ж Комітету ФФУ, ФК "Маріуполь" як господар поля, а також місцеві органи влади зобов'язані на вимогу гостьової команди надати не пізніше, ніж за 3 доби до початку матчу, листи органів ГУНП та СБУ в області, якими гарантуються проведення усіх заходів забезпечення безпеки та оцінюється можливість проведення матчу, враховуючи поточну оперативну ситуацію у місті.


На жаль, на наші неодноразові звернення до ФК "Маріуполь", зазначених листів ГУНП та СБУ ФК "Динамо" (Київ) станом на 20 год. 26.08.17 (менш ніж за добу до початку матчу) не отримав. У той же час, керівництво клубу аналізує поточну оперативну обстановку на Маріупольському (Приморському) напрямку проведення АТО (див. офіційний сайт АТЦ), де упродовж останніх днів, в т.ч. протягом цієї доби, спостерігається різке загострення ситуації. Зафіксовано чисельні випадки відкриття вогню бойовиками в бік української території.


У своїх офіційних зверненнях київське "Динамо" неодноразово декларувало своє бажання грати в Маріуполі, але за умови стабілізації там оперативної обстановки та припинення вогню на прилеглих територіях. Ми усвідомлюємо важливу соціальну місію футболу для підняття бойового духу українських військ та морально-психологічної підтримки мирних жителів Маріуполя. Тому нас не треба агітувати за патріотизм.


ФК "Динамо" Київ вкотре офіційно заявляє про готовність зіграти календарний матч 7-го туру УПЛ з ФК "Маріуполь" саме у місті Маріуполі. Це відбудеться відразу після нормалізації оперативної обстановки на Маріупольському (Приморському) напрямку та надання поточних оперативних листів від органів СБУ та ГУНП про вжиття ними усіх можливих заходів для забезпечення безпеки перебування та пересування гравців та персоналу ФК "Динамо" (Київ), забезпечення безпечного прибуття та перебування уболівальників клубу у місті Маріуполь.


Зважаючи на активні миротворчі ініціативи Президента України Петра Порошенка з метою припинення вогню у зоні АТО, а також підтримку цих політичних кроків з боку представників «Нормандської четвірки», ми сподіваємося, що ці ініціативи увінчаються успіхом, і ми з великим задоволенням завітаємо до гостинного українського Приазов’я.


За умови виконання вищевказаних вимог, просимо врахувати нашу позицію з цього питання та призначити нову дату календарного матчу у місті Маріуполь.

З повагою


Віце-президент ФК «Динамо» (Київ)

А.Мадзяновський".

Суркис же еврей - чего он раньше не договорился? ))
Эти тупорылые из ФФУ и УПЛ доиграются,что ФИФА из за их упрямства точно лишат финала ЛЧ в Киеве +еще другии санкции применят-тады пенисов и Ко все грехи опть на ДК будут вешать!!
Сховати
Алекс, если нам сейчас дадут технарь, мы идем в Лозанну, там 100000% мы выигрываем, решение о технаре аннулируется, но кроме этого могут ануллировать все результаты матчей в Мариуполе и признать наш чемпионат недействительным, как итог лишимся еврокубков на год. Сейчас такой момент кто принципиально готов идти до конца невзирая ни на что. Хотя в чем мы виноваты? Если все такие герои готовы пусть хвататют шлемы, каски и идут воюют? Что в такого зазорного в том что обычные люди бояться войны? Я войны боюсь и не скрываю это.
Какие же наши чиновники идиоты всё таки. Ну неужели трудно было просто и банально перенести матч первого круга в Киев, а матч второго круга при наличии гарантий безопасности от СБУ и МВД сыграть в Мариуполе? Так нет же тянули кота за одно место до последнего, потеряли игровой день и теперь надо искать окно для переноса матча. Просто дегенераты, зла не хватает на Павелко и всю эту тупую пи*добратию!
Сховати
Парамон, Ахметов платить, він і музику замовляє. А всі пляшуть під його музику, на жаль.
Хотел бы обратиться к тем кто считает, что нужно было ехать , репутация подмочена и т.д. Сколько самолетов было сбито пока не догадалис лись закрыть воздушное пространство? Можете родтсвенникам МН17 рассказать о гарантиях безопасности, патриотизме и тд. Я думаю они вам расскажут о своим чувствах и о том кого они потеряли. Всем мира, добра, здоровья и мозгов.
Да... вот будет цирк если из-за техняря. которого нам непременно влепят, Динамо продует чемпионство....
" ... зони ведення бойових дій українських військ проти бойовиків незаконних воєнних формувань.", - це що?! Треба було писати: " проти російсько-терористичних банд формувань"!
От Динамо везде хоть какой-то конструктив, предложения исходят, а эти все уперлись как б@ranы хоть тресни и это они чего-то хорошего хотят? Ладно-бы стрельбы не было, а то такое под боком, а они все вякают?!
Интересно - в Мариуполе есть аэропорт ? Если есть, то почему он не принимает самолеты, если все так безопасно ???
Сховати
Ваня Иванов, В Мариуполе есть аэропорт, я летал множество раз туда, почему не принимает -не знаю, наверное разрушили нафик
Сховати
Ho, вы с луны свалились? Небо закрыто, порт принимает только военные борты.
Но именно потому, что там не безопасно, небо и закрыто, как и аэропорт для гражданских бортов, естественно...
Сховати
Игорь_pashik 73, То есть аэропорт закрыт , стадион -открыт. (((
Суркис включил заднюю?
Но поздновато - репутационные потери уже просто огромные. Единственный союзник - Карпаты и тот не захотел играть в чужие игры.
Сховати
Seaman, где задняяна на манеже все те же требования?
Дают возможность ФФУ "сохранить лицо".
Сховати
Aspid, Совершенно верно.
Этим баранам сделали контрольный выстрел - или делаете все по законам ФИФА, или идете в Лозанну, со всеми вытекающими... А правда на стороне ДК....
Aspid, Совершенно верно.
Этим баранам сделали контрольный выстрел - или делаете все по законам ФИФА, или идете в Лозанну, со всеми вытекающими... А правда на стороне ДК....
Aspid, Совершенно верно.
Этим баранам сделали контрольный выстрел - или делаете все по законам ФИФА, или идете в Лозанну, со всеми вытекающими... А правда на стороне ДК....