21 серпня 2017 22:40
5

Андрей МАДЗЯНОВСКИЙ: "Динамо" не пугает техническое поражение. Незаконные решения будут отменены"

Будет ли «Динамо» участвовать в играх Чемпионата Украины, который пройдет в прифронтовом Мариуполе? Сюжет итоговой программы «Подробности» на канале «Интер».

ВИДЕО – здесь

РАСШИФРОВКА СЮЖЕТА


Поединки запланированы на 26 августа – для молодежных команд и на 27 – для первых. Однако на прошлой неделе родители «динамовцев» из детского и юношеского составов – попросили главу Федерации футбола Украины – перенести игры в другое более безопасное место. Реакции не последовало. И матери юных игроков, опасаясь за жизнь и здоровья детей, попросили вмешаться президента. Но буквально три дня назад глава СБУ заявил, что в период празднования Дня независимости в городе – возможны попытки дистабилизировать ситуацию, не исключены также провокации и теракты.


Поэтому руководство клуба приняло решение – не отправлять «молодежку» на игры. Прибудет ли на матчи основной состав «динамовцев»? Узнать это мы решили у вице-президента клуба Андрея Мадзяновского. Он – гость студии.


– Андрей, добрый вечер! Скажите, пожалуйста, поедет основной состав?
Андрей: При таких умовах, які склались на сьогоднішній день, і тих обставинах, звичайно – ні.

А как вы принимали это решение? Это после того, как родители подтолкнули молодежный состав и вы его транслировали дальше на основной? Или же есть какие-то факты?

Андрій: Для президента київського «Динамо» та менеджменту, здоров’я та життя гравців і вболівальників є вищим за результати. І звичайно, це рішення приймалося лише на підставі закону, лише на підставі регламентних норм, якими регулюється проведення матчу Чемпіонату України.

– О каких нормах вы сейчас говорите?
Андрей: Закон стоїть чітко на нашій стороні, і він говорить про те, що Федерація футболу України і Українська прем’єр-ліга зобов’язані дотримуватися регламентних норм ФІФА, УЄФА у своїй діяльності. А регламент безпеки ФІФА чітко говорить про те, що рівень небезпеки проведення чи безпеки проведення кожного матчу на територіях з високим ступенем ризику визначається ексклюзивно спеціальними службами кожної країни та правоохоронними органами.


В нашому випадку в Україні таких органів є три: Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України та Управління державної охорони. Усі три вищезазначені мною структури дали на адресу київського «Динамо» і на адресу Федерації футболу заперечувальні відповіді про те, що матчі в місті Маріуполі, на жаль, на даний момент проводити неможливо.


Чому? Тому що існує високий рівень терористичної загрози та проведення таких матчів, масових заходів, які за собою притягнуть більше десятка тисяч глядачів, звичайно, можуть нести ризики для життя, здоров’я учасників змагань та глядачів.

– А у вас есть какие-то исторические прецеденты, матчи проводились в подобных условиях?
Андрей: Найяскравіший прецедент – 2004 рік, Помаранчева революція в Україні, коли футбольний клуб «Шахтар-Донецьк» відмовився їхати в місто Луцьк, мирне місто Луцьк. Мотивуючи це тим, що існує загроза в безпеці гравцям та персоналу.

Федерація футболу України, тодішній її склад, пішла назустріч гравцям «Шахтаря» і тренерам, і перенесла матч в місто Одесу на грудень місяць. Якщо говорити про міжнародні приклади, це ж саме стосується київського «Динамо», коли наш матч у лютому 2014 року УЄФА перенесла з Києва до Нікосії, і фактично матч з «Валенсією» ми мусили грати на нейтральному полі, тому що обстановка в Києві не була тоді зовсім мирною.


І якщо згадати міжнародні приклади, ми бачимо постійно перманентні переноси матчів з території Ізраїлю, коли виникає іноді терористична загроза на тих чи інших територіях.

Яскравий приклад проведення – в 2006 році матч у місті Києві, у нас тут на стадіоні імені Лобановського, матч між командами «Хайфа» та «Ліверпуль» – саме тоді УЄФА заборонило грати в Ізраїлі, мотивуючи це тим, що там була підвищена терористична небезпека.


– Я так понимаю, что закон и другие факторы пока на вашей стороне. Какие последствия для клуба?

Андрей: Поразка! У федерації є така можливість – зарахувати нам технічну поразку, але це нас не лякає. Чому? Тому що в нас є впевненість про те, що наші дії ґрунтуються виключно на законі. І ми використаємо весь арсенал правових юридичних заходів для підтвердження своєї правоти. А саме – внесення апеляційної скарги, якщо буде прийнято незаконне рішення, і в кінці кінців ми змушені будемо звернутися у Міжнародний спортивний суд, де наші доводи буде враховано і буде прийнято законне рішення.


Напомним, что матч 7 тура украинской Премьер-лиги запланирован на 26 августа.

Чому москалі ставлять запитання Мадзяновському? Чи засланий крот?
ДК не їде в Маріуполь,тому що Медведчук попросив все це заварити своїх друзів Сурків
То о чём давно все и всё поняли. ДК в Мариуполь не едет. Но рыжее га..но воняет само по себе, да и ещё пытается ДК обмазать собой. Хочет чтоб его зацепили, и тогда вонь станет сильней. Эээээ-нээ, не получиться. Міжнародний спортивний суд - это правильное решение. Но такое ощущение, что Павелко пофиг, прав он или не прав. Все его действия описываются коротко: "После меня хоть потоп". Вы только представьте себе цифру какую он получил за всё это? Сколько лет надо было-бы работать в ФФУ или где там ещё, чтоб это заработать? Где логика в действиях Павелко, как будет защищаться ФФУ? Да никак! Вот поэтому и... Павелко.А.В.: "После меня хоть потоп".!!!!!!!!!!!
Сховати
Ferad, а ещё один "футбольный деятель" Прокопчук :) :( Глядя на его послужной список не пойму когда он стал футбольным функционером. Замполит в обл.ГАИ Чернигов, нач.ГАИ Винница, нач.таможни на границе с Польшей, потом он для меня потерялся и всплыл футбольным функционером в Чернигове, ну сейчас Киев. Настораживает меня Винница :)
Сховати
Сорри,фамилия Прокопович