14 серпня 2017 10:58
3

Алексей БЕЛИК: "Ахметов сказал: "Я за то, чтобы ты перешел в "Динамо"

Колишній нападник «Шахтаря» і збірної України Олексій Бєлік розповів «Футбол24» про те, як ледь не перейшов в київське «Динамо».


– Я був молодим і, звісно, хотів змінити команду. Керувався не стільки серцем, як емоціями. До речі, у Шахтарі ніколи не казали, мовляв, ти повинен піти. Але мені все було зрозуміло – я бачив, яка ситуація в команді, усвідомлював, що отримуватиму дуже мало ігрового часу. Прагнув змінити середовище. Знайти команду такого ж рангу, як Шахтар, і довести: подивіться, кого ви втратили.

Якщо перед тобою стоїть вибір: йти із Шахтаря в Динамо, або йти із Шахтаря, приміром, у Маріуполь, то, звісно, боротимешся за те, аби опинитися в Динамо. Мій вибір був аргументованим, чи не так? Кожна людина хоче для себе кращого – не в образу для Іллічівця сказано. Грати в Динамо – це грати в Лізі чемпіонів, перебувати в полі зору тренерського штабу збірної України.


Під час чемпіонату світу-2006 я вже фактично перебував однією ногою в Києві. Рінат Леонідович сказав мені: "Переходь у Динамо. Ти ж знаєш, як до футболістів Динамо ставляться у збірній. Викликатимешся – 100 відсотків. Я за те, щоб ти перейшов у Динамо". Але щось не зрослося, я залишився у Шахтарі. Потім попросився в оренду – у Бохум.

Якщо б у мене стояв вибір: Шахтар, Динамо чи хороший європейський клуб (не кажу про топ-команду, бо люди почнуть сміятися), то я б, звісно, поїхав у Європу. Але коли доводилося обирати між Шахтарем, Динамо і будь-яким іншим українським клубом, то природно, що ти віддаси перевагу Динамо. Сподіваюся, через мій вибір вболівальники на мене не образилися. Тим паче, я завжди аргументував свою позицію. Не порівнюю себе із Фігу. Але впевнений, якщо б Луїшу довелося обирати між Реалом і Малагою, він би відповів: "Хлопці, ну про що ви говорите? Звісно – Реал".

лучше быть кем чем быть кем? это он точно сказал
сказал "переходи", но поди запросил столько бабла, что Динамо лишь покрутило пальцем у виска
а начинал то Белик классно
Да сколько можно? Больше десяти лет прошло.