11 серпня 2017 11:18

Сергей НАГОРНЯК: "Фальшивая девятка" "Динамо" переживает расцвет карьеры"

Динамівська «фальшива дев’ятка» переживає розквіт кар’єри

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Півзахисника «Динамо» характеризує експерт Сергій Нагорняк:


Характеристика.
Разом із Андрієм Ярмоленко він є сьогодні лідером у клубі. По суті, цілий рік 19 номер киян перебуває в хорошій ігровій формі, й поточне літо слугує хорошим підтвердженням тенденції. Його значимість для клубу показали два матчі з «Янг Бойз»: у першому, коли Гармаш діяв із натхненням, наші перемогли, в другому, коли Денис був майже непомітний, українська команда поступилася.

«Плюси» в грі. Варто виокремити два основні. Перший — «світла голова»: Гармаш «читає» гру, може віддати тонкий пас. Другий «плюс» — специфіка позиції: формально він півзахисник, але тренери дозволяють йому в окремі фрагменти зустрічі ставати наконечником атаки, через що динамівець багато забиває. Футболістів такого типу називають «фальшивими дев’ятками». Можна також згадати, що він швидкий гравець, хоча його швидкість — далеко не стаєрська.

«Мінуси» в грі. Тут також два визначальні. Перший — не любить допомагати обороні. Другий — зайва емоційність. Іще би виокремив те, що в Дениса трапляються матчі, коли він випадає із загальнокомандного механізму (показовими були його дії в першому матчі плей-оф Ліги чемпіонів проти «Манчестер Сіті»).


Перспективи. У квітні йому виповнилося 27, тобто в Гармаша — період розквіту кар’єри. Вважаю, вже сьогодні він готовий грати на серйозному європейському рівні, хоча гранди топ-п’яти чемпіонатів навряд чи зацікавляться ним. Що буде за рік, за два — хтозна: маємо багато прикладів, коли футболісти «пересиджували» в наших комфортних умовах.