28 липня 2017 15:28

Владислав ВАЩУК: "Стоит ли доверять молодежи и применять ротацию футболистов? "Динамо" - это и так молодой коллектив"

Відомий екс-захисник київського «Динамо» та збірної України поділився очікуваннями від матчу третього туру Прем’єр-ліги, у якому зустрінуться «Динамо» та «Карпати». В коментарі Інфоцентру львівського клубу Владислав Ващук розповів про власні спостереження напередодні суботнього поєдинку.

«Я уважно стежу за «Динамо» і думаю, що позитивний результат у матчі з «Янґ Бойз» суттєво вплине на гру в суботу з «Карпатами». «Динамо» завжди грає на перемогу, тому і в матчі Прем’єр-ліги варто очікувати такого ж настрою у команди Олександра Хацкевича».

«Той факт, що за тиждень кияни провели два важкі поєдинки, у Лізі чемпіонів і з «Шахтарем», але при цьому перемогли, можна вважати, скоріше, позитивом. «Динамо» потрібно правильно розставити акценти, але це команда, яка може грати стабільно на високому рівні. Треба брати до уваги той факт, що неможливо постійно діяти в одному темпі. Киянам потрібен результат і в суботу вони гратимуть лише з думкою про це», – вважає Владислав.

«Хацкевич в останніх зустрічах практично не змінював склад. Чи варто довіряти молоді і застосовувати ротацію футболістів? «Динамо» – це і так молодий колектив. Крім того, не думаю, що варто комусь давати паузу. Це ж тільки початок сезону. Про це мова зараз йти не може. Умовно лише після п’ятої гри в чемпіонаті можна вести мову про такі речі. Переконаний, що команда добре попрацювала на зборах і є готовою у фізичному плані. Більше того, скажу, що зараз «Динамо» тільки починає розігруватися».

«Я знаю про перебудову в «Карпатах» і старт у Прем’єр-лізі без перемог. Чи можна назвати львів’ян пораненим звіром? Будь-яка команда, яка перебуває на початку процесу становлення максимально націлена на позитивний результат. Коли довго його немає, то він стає ще більш бажаним. Природно, що зміни у грі є і будуть. Буває так, що команда починає різко, а далі йде спад. У «Карпат» зараз важкий старт, але не бачу у цьому нічого страшного. Час для виправлення помилок ще є».

«Мені довелося бути учасником не одного київсько-львівського протистояння і можу сказати, що проти «Карпат» кожного разу було складно. Це принципові суперники. «Карпати» – завжди непоступлива команда, яка б’ється до кінця. З ними не можна взагалі розслаблятися», – запевнив Ващук.