25 липня 2017 23:15
7

Футбол в Мариуполе - кого возьмут на "слабо"?

Ситуація із проведенням матчів львівських "Карпат" та київського "Динамо" у Маріуполі зайшла у глухий кут.


З одного боку, ніхто не дає цим клубам вичерпних гарантій безпеки. Пропозицію Андрія Павелка їхати попереду автобусів не пропонувати. З іншого, львівський та київський клуби відверто беруть "на слабО", виставляючи боягузами. Після того, як минулої суботи у Маріуполі спокійно зіграв "Верес", а за кілька днів це зробить "Чорноморець", становище погіршиться до критичного. Що робити?


Як на мене, проблем немає взагалі. У нас є організація, яка офіційно проводить чемпіонат України. Це, вибачте на слові, "прем'єр-ліга" на чолі із Володимиром Генінсоном, який прославився видатними здібностями у об'єднанні телевізійних прав футбольних клубів та вигідному продажу їх до Монголії. Саме ця організація і має вирішити "проблему Маріуполя", взявши відповідальність на себе.


Ви можете собі уявити, щоб УЄФА чи ФІФА грали у мовчанку перед матчами, на яких можливі проблеми з безпекою? Не можете. Тому що це серйозні організації, які реально проводять футбольні змагання, а не прикривають невідомо кого. Усі, кому цікаво, знають, що матчі між збірними та клубними командами України і Росії на території цих країн УЄФА та ФІФА не проводять. Так само як матчі між Вірменією та Азербайджаном, Сербією та Косовим, тощо. Про це повідомляється ще до початку змагань і це враховується при жеребкуванні. Якщо, наприклад, Гібралтар відмовиться їхати до Андорри із міркувань безпеки, УЄФА або змусить Гібралтар поїхати гру, а в разі відмови зарахує поразку, або взагалі виключить із змагань за неявку з не поважних причин.

Ви можете собі уявити, щоб УЄФА чи ФІФА грали у мовчанку перед матчами, на яких можливі проблеми з безпекою?


Хто перешкоджав "прем'єр-лізі" зробити так само? Або зобов'язати усі команди їхати грати до Маріуполя під загрозою дискваліфікації, або шукати компроміс із нейтральним полем чи полями. Мовчить "прем'єр-ліга", мовчить Генінсон. Хоча я давно радив йому просто перекласти українською регламент змагань УЄФА і зробити його нашим. Тим більше, що шановний пан Володимир блискуче володіє англійською. Ось лише українською не може себе змусити говорити і, як той поет, конає, мучиться, але не кається.


Виходить, що "питання Маріуполя" може стати визначальним у долі бідолашної ні на що не спроможної "прем'єр-ліги". Коли цій "прем'єр-лізі" слабО прийняти розумне рішення, яке влаштовувало би усіх, то навіщо нам така, перепрошую "прем'єр-ліга"?


Є, щоправда, у нашому футболі найвищий арбітр – національна федерація на чолі із Андрієм Павелком. Саме йому треба із тим Маріуполем терміново щось вирішувати. Краще пізно, ніж ніколи.


Автор: Микола Несенюк

Дуже хороша стаття! Пан Микола вміє писати. Ще б його деколи чули наші можновладці від футболу. Грати в Маріуполі треба! Але коли закінчиться війна. Зараз приїзд таких команд як Динамо і Карпати з іхніми фанами дасть привід щось вчворити асвабадителям і їхнім прихвостням. А це кров. І знову зроблять винними фанатів. На них найлегше перекинути вину.

зі Тут на сайті є стаття про відмову шахти грати в Луцьку в 2004році у звязку з помаранчевою революцією та природнім страхом людей які примазалися до дійсно геройської професії.
В любом случае после всего этого гав... которое пытаются вылить на ДК, Суркису нужно стоять на своём! Игры в мариуполе не будет у ДК, нейтральное ближайшее поле, (та же Днепр-арена). Техническое поражение? Уверен не будет. Перенесут. А если, что затаскать по судам, а оно Павелко надо? Если Суркис пригрозит вообще снять команду, это приговор футболу в Украине. Стоять на своём до конца.
Вооо кротяры же жопу себе рвут со всеми этими высерами))) (не эта статья, чуть ранее). От куда ветер дует все и так понимают, и почему эта тема так закрутилась. Чего они добиваются? Неужели думают фарм-клубу родные стены помогут отобрать очки у ДК? Шансы повыше конечно, но не думаю. Хотят нагнуть ДК, унизить, заставить играть по их правилам? Суркис не тот человек который вытирать жо... кому-то будет. Есть советы силовиков Украины, и никакое мнение аброськина в счёт Суркисом приниматься не будут. Сидящеее,... проплаченное,... очередное воняющее?
Сховати
Ferad, советы силовиков) дядя, ты забыл в какой ты стране живешь? тебе за зеленую бумажку напишут совет, что тебе нужно жить на Ибице ибо у нас в стране на улице арангутанги ходят)
это такое говно заварили, сейчас говорят уже, что нашим легионерам туда опасно ехать, ибо будет международный скандал в случаи чего. А кротовня туда всех повезет и будет рассказывать как там безопасно.
Закончиться все тем, что разгонят ФФУ и Премьер Лигу
А шо тут вирішувати? Динамо відмовляється їхати в Маріуполь. Крапка. На ФФУ і УПЛ начхати, є документи від силових структур, які не рекомендують проводити матч. Що ще потрібно я не розумію?
Сховати
это рекомендации, это, как допустим, тебе могут посоветовать принимать 50 гр. коньячку перед сном
еще раз скажу, за зеленую бумажку тебе могут рекомендовать в СБУ жить на Ибице, ибо у нас по улицам ходят орангутанги
есть ситуация, одни играют, а другие не хотят, одним безопасно, а другим нет
такая хрень могла произойти только у нас в стране)
Сховати
Миля, вот иди и бахни очердные 50гр., за здравие хозяина.