16 липня 2017 15:00
7

Паулу ФОНСЕКА: "Динамо" Хацкевича показывает совсем другой стиль футбола"

Тренер "Шахтера" Паулу Фонсека в эфире канала "Футбол 1" прокомментировал победу над "Динамо".


- Испытываю огромную радость и горжусь своими игроками. Это очень сложно. Это мой первый год за границей, игроки, которые привыкли к другому тренеру. Меня очень радует их отдача. Эти трофеи для них.

"Динамо" Хацкевича? Не хочу говорить, лучше они играют или хуже. Они сейчас показывают совсем другой стиль футбола. Тем не менее, мы уважаем соперника. Качество их команды сохранится навсегда. Мы готовимся к таким матчем все глубже и глубже.


- Показалось, что "Шахтер" без проблем выиграл у "Динамо".


- Легко не было. Мы выиграли, потому что показали хороший футбол и забили быстрый гол. Во втором тайме мы доминировали.


- Были готовы к высокому прессингу "Динамо"?


- Они старались это делать. В первом тайме у них это удавалось, а во втором - нет.


- Насколько "Шахтер" готов к сезону?


- Мы хорошо подготовились к сегодняшнему матчу. Теперь нужно об этом забыть. Впереди еще целый сезон. Думаю, "Шахтер" готов.

В следующей игре мы у вас выиграем. Я уверен потому что вы как не сильнее нас вчера были немного везучей.
Наслаждайся пока своим последнем трофеем в Шахтере) Заслужил, нет вопросов.
Кроты при Фонсеке тоже. Против Шахтёра Луческу играть было даже легче. А при Фонсеке кроты играют в каком то итальянском стиле. Забивают гол, после чего отдают инициативу и играют по счёту. При цыгане же кроты играли в более открытый футбол.
Це аби ляпнуть, покажіть хоча б одну відмінність з минулорічною убогою грою.
Сховати
Tyrant, показую.
1. Гра в 4 захисники замість 5-ти.
2. У другому таймі гра з двома форвардами.
3. Застосування пресингу і агресія на половині суперника (поки були сили).
4. Відмова від безкінечної тягомотини з короткими передачами переважно поперечними і назад.
5. Прийом м'яча в атаці обличчям до воріт суперника, а не до своїх.
Більшість із цих відмінностей на користь команди.
Є і мінуси. Звужено коло діяльності Ярмоленка, котрого знову засунули виключно на фланг. Це крок назад.
Вкрай дивна заміна Гармаша, який був найкращим на полі у "Динамо".
Відмова від іспансько-спартаківського стилю з дрібним пасом не компенсована якісним довгим пасом за швидкого переходу з оборони в атаку і відсутністю награних комбінацій. Це наслідок не лише малого часу роботи тренерів, але й відсутністю плеймекера. Явно бракує технічного з гострим пасом атакуючого півзахисника. Об'єктивно Буяльський і Сидорчук менш майстеровиті, ніж Тайсон і Марлос, і тут нічого не вдієш інакше, як оновлюючи склад.
Повернення до динамівського стилю гри мене б потішило, але зараз тактика видається надто прямолінійною. І просто кричить необхідність посилення складу. Половина гравців за своїм потенціалом не відповідають рівню "Динамо". У дублі ростуть непогані хлопці, але цього замало.
Сховати
Барвинок, схема не має ніякого значення, якщо немає думки, тут хоч 5 форвардів випусти, нічого не буде. У нас в середині 1 тайму Віда і Хачеріді пасувались між собою, бо ніхто не відкривався, не змінилось абсолютно нічого. Пресинг розбивався пасами в один дотик і обіграшами 1 в 1, ніби дітей розкатували, у Марлоса і Тайсона по двоє-троє не могли м'яч відібрати, в захисті немає ні опорної зони ні флангових захисників, як наслідок що центром що флангами проходили атаки кротів. Ні захист організувати не можемо, ні в напад вийти. І тут запитання не до гравців, а до тренера. Видно одразу, коли є малюнок гри і тренерське бачення, просто гравці виконать не можуть, і коли тренер схему намалював і грайте.
Сховати
Tyrant, що змінилося, я написав. А те, що гра нікчемна, жодних заперечень. І тут справа не тільки в тому, що у тренерів не було часу для грунтовної перебудови, а також у браку виконавців, а в тактичній прямолінійності і відвертих тренерських помилках, про які я писав.