10 липня 2017 20:05

"Верес" – "Волынь" 3:0. Могло быть и больше…

Контрольний матч проти луцької «Волині» став заключним для «Вереса» поєдинком у рамках навчально тренувальних зборів перед історичним стартом у чемпіонаті Української Прем’єр-ліги.


Зі стартових хвилин у складі номінальних господарів вийшли п’ятеро новачків. Це брати Геннадій та Євген Пасічі, Микола Іщенко, Роман Карасюк та Олександр Бандура. Ще для трьох, бразильця Леандро, француза Жуліана та Володимира Адамюка – ця гра стала останнім шансом проявити себе і підписати контракти із клубом. З-поміж тих, хто виступав за «Верес» у минулому сезоні – на полі з перших секунд матчу вийшли лише Валерій Кучеров, Сергій Борзенко та Руслан Степанюк.


«Волинь», яка новий сезон розпочне у першій лізі, звітний поєдинок розпочала дещо краще. Вже в дебюті зустрічі після помилки Олександра Бандури на виході міг забивати Чорній – повз ворота. Тривалий час «Вересу» було дуже непросто пристосуватися до високого і щільного пресингу у виконанні лучан. Втім, зрештою, рівняни почали все більше схиляти шальки терезів у свій бік.


Одразу три чудові нагоди відкрити рахунок втратив Руслан Степанюк. Наприкінці першої третини тайму він класно прибрав на швидкості опонента, але пробив несильно і у руки воротарю. Ще хвилин за п’ятнадцять Руслан не влучив у рамку воріт головою після верхової передачі справа та помилки на виході голкіпера «Волині». А наприкінці першого тайму найкращий бомбардир першої ліги минулого сезону не реалізував чистий вихід тет-а-тет із воротарем суперника (передачу віддавав Адамюк) – «Волинь» врятувала стійка.


Перед самою перервою на полі у складі «Вереса» з’явився Михайло Сергійчук, який також перебуває в таборі команди на оглядинах. Практично одразу шанс забити мав і він. Удар Михайла головою прийшовся вище воріт.


«Верес» продовжив створювати моменти і після перерви. Зрештою, Руслан Степанюк все ж вивів свою команду вперед у рахунку, реалізувавши класну діагональну передачу Євгена Пасіча. Після цього автор гольової передачі поле покинув. Разом із своїм братом Геннадієм та бразильцем Леандро. Натомість, увійшли у гру представники старої гвардії: Антон Котляр, Ростислав Волошинович і Артур Западня.


Свій гол згодом організував і Михайло Сергійчук. Він вміло поставив спину захиснику «Волині» і змусив того сфолити у власному штрафному майданчику. Пенальті. Удар з точки Михайло Сергійчук виконав чітко – 2:0. Ще за чотири хвилини Михайло Сергійчук оформив дубль. Асистентом у цьому епізоді виступив Антон Котляр.


Після цього гра почала нагадувати попередній контрольний матч проти молодіжки «Карпат», який «Верес» виграв – 6:0. Хет-трик міг оформити Михайло Сергійчук – «Волинь» виручив воротар. А згодом ударом впритул після передачі Руслана Степанюка міг забивати Сергій Борзенко – вище воріт.


Цей поєдинок став заключним для «Вереса» на другому тренувальному зборі. Сам же збір триватиме у Винниках орієнтовно до 14-го липня.


ВЕРЕС – ВОЛИНЬ – 3:0
Голи:
Степанюк (58), Сергійчук (72, з пенальті, 76).


Верес: Бандура, Адамюк, Борзенко, Іщенко, Леандро (Западня, 58), Є.Пасіч (Котляр, 58), Карасюк, Кучеров (Морозенко, 65), Г.Пасіч (Волошинович, 58), Жуліан (Сергійчук, 36), Степанюк (гравець на перегляді, 87).