29 червня 2017 10:28

"Динамо" в Австрии: беговые тесты и суперсейвы

Якщо на другий день перебування динамівців на зборі в Австрії дощ тривав відносно недовго, то впродовж усього третього дня тренування «біло-синіх» супроводжувала злива.

І якщо вранці кілька гравців вийшли на розминку в футболках, без верхнього одягу, що викликало справедливі нарікання клубних лікарів, то на початку вечірнього тренування, коли стало ще холодніше, а дощ значно посилився, вже всі були вдягнуті у вітровки-дощовики. Хоча інтенсивні навантаження все одно змушували хлопців знімати їх вже під час тренувань.


Ранкове розпочалося з розминки, за якою слідували вправи у квадратах. Потім команди перейшли до ігрової вправи на двох маленьких полях, але зі стандартними воротами. Інтенсивність гри за таких умов була більшою, ніж у футзалі, а особливе навантаження прийшлося на голкіперів, яким доводилося тягнути удар за ударом. В одному епізоді блискуче себе проявив Максим Коваль, здійснивши одразу три сейви впродовж декількох секунд!


Завершилося ранкове заняття силовими вправами та вправами на розвиток м’язів-стабілізаторів. Для цього футболісти були поділені на кілька невеликих груп, й кожна група пройшла по колу через усі «станції». Найбільше емоцій у гравців викликала вправа з тросами, у якій для парної кількості взяв участь і Максим Шацьких.


Ввечері та група гравців, яка першою вийшла з відпустки, працювала над тактикою. Під чітким керівництвом Олександра Хацкевича гравці відпрацьовували командні дії в обороні та атаці.


Тим часом десять збірників, які розпочали підготовку до сезону трохи пізніше, здавали біговий тест на витривалість. Дерліс Гонсалес, який приступив до тренувань сьогодні, а прибув до Австрії напередодні ввечері, приєднався до Тамаша Кадара, Віторіну Антунеша, Артема Бєсєдіна, Віктора Циганкова, Володимира Шепелєва, Микити Корзуна, Миколи Морозюка, Андрія Ярмоленка та Домагоя Віди. Нагадаємо, деякі збірники, зокрема Александар Пантич та Сергій Сидорчук, добровільно вийшли з відпустки раніше передбачуваного терміну і вже пройшли ці бігові тести.

Дуже довго ніхто не сходив з дистанції, усі показали пристойний результат, але перемогла молодість. Останніми, хто залишився на дистанції, були Віктор Циганков та Володимир Шепелєв. Віктор все ж зупинився раніше, а Володимир ще деякий час продовжував бігти. У цей час всі інші гравці, незважаючи на втому, почали його підбадьорювати та підтримувати, додавши йому зайвих сил. Ось що значить командний дух!


Щоправда, за словами керівника наукової групи Олександра Козлова про результати тесту говорити завчасно, адже важливою є не лише пройдена дистанція, а і дані пульсу, аеробного та анаеробного порогів.

Після тесту збірники отримали можливість трохи відпочити та пограти у свій улюблений теніс-бол. Однак попереду ще була вкрай важлива вправа – тактична двохсторінка 11 на 11 майже на все поле – між штрафними майданчиками.


Голкіпери при цьому чергувалися, і цього разу не обійшлося без суперсейву. Цього разу дива реакції продемонстрував Георгій Бущан. На завершення тренування воротарі попрацювали вдосталь під час традиційної й також вже давно уподобаної гравцями серії ударів з-за меж штрафного.

На цьому третій тренувальний день динамівців у Австрії завершився. Завтра на них знову чекатиме два тренування.