25 червня 2017 22:54
1

Украинский агент похитил человека на его авто

"Футбол 24" дізнався, хто є агентом, замішаним у кількох злочинах.


Сергій Веселков є доволі екстравагантною особою. Точно відомо, що станом на травень 2016 року він був атестований футбольним агентом, згідно з даними Федерації футболу України. Також Веселков висував свою кандидатуру на вибори мера Запоріжжя і у народні депутати, був активним прихильником Партії Регіонів. А ще він колишній бойфренд співачки Марії Фокіної, з якою зі скандалом і звинуваченнями у крадіжці майна її сім'ї розійшовся. За інформацією "Футбол 24", саме цей чоловік і став винуватцем кількох незаконних пригод.


"21 березня 2017 року, близько 18 години, перебуваючи неподалік будинку № 59 вул. Зверенецька в м. Київ, ОСОБА_5 з погрозою застосування насильства, при цьому погрожуючи вогнепальною зброєю водію автомобіля, умисно, відкрито, незаконно заволодів автомобілем марки "Renault Symbol", 2011 року випуску.


У подальшому, під погрозою застосування зброї змусив людину їхати з м. Київ у напрямку Черкаської області, де в Корсунь-Шевченківському районі, Черкаської області, висадив особу із автомобіля та самостійно продовжив рух на викраденому автомобілі аж до м. Городище, Черкаської області. З'їхавши з автодороги Київ-Знам'янка в поле, залишив автомобіль, в результаті чого фактично розпорядився викраденим автомобілем, чим спричинив особі матеріальну шкоду", – йдеться в рішенні Городищенського районного суду Черкаської області.


За висновками судово-психіатричної експертизи, у Веселкова виявили "ознаки хронічного психічного захворювання, що позбавляло та позбавляє його здатності усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, а також унеможливлює його подальшу участь у слідчих діях та судовому засіданні". Відтак до нього має бути застосовано примусові заходи медичного характеру, в київській психлікарні по вул. Кирилівській.


Цікаво також і те, що, як вказує суд, цей громадянин протягом тривалого часу був офіційно працевлаштований, періодично від'їздив за кордон України, де виконував свої функціональні обов'язки по відбору гравців до футбольних команд, а також просить дозволу виїжджати у справах агента у столицю Греції Афіни.

"З одного боку, відповідно до проведеної експертизи, ОСОБА_5 виявляв та виявляє ознаки хронічного психічного захворювання у вигляді хронічного маячного розладу з актуальним маренням переслідування, що на думку комісії позбавляло на вказаний період часу та позбавляє на теперішній час його здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними.


А з іншого, на думку адвоката, самого підозрюваного та керівництва Федерації футболу України, ОСОБА_5, за своїм психічним станом, може виїжджати за межі України та виконувати свої функціональні обовязки, які полягають у проведенні перемовин з керівництвом футбольних клубів, гравцями, укладенні контрактів тощо, тобто виконувати досить складні дії як для особи, яка не може усвідомлювати свої дії та керувати ними, що на думку слідчого судді, одне має виключати інше", – йдеться у постанові згаданого суду, який підозрює підсудного у спробах втекти від покарання за кордон.

І шо? Вилікують???