25 червня 2017 10:06
1

Игорь ЯВОРСКИЙ: "Сейчас мне тяжело понять, что задумали в ФФУ"

Відомий фахівець про зміни у форматі чемпіонату України

Згідно проекту чемпіонат серед аматорських команд стане напівпрофесійною національною футбольною лігою - турніром із можливістю залучення професіональних гравців. Прем"єр-ліга і перша ліга трансформуються в єдине ціле, а з другої ліги і оновлених аматорських змагань буде зроблено змішаний чемпіонат, розділений на чотири зони за географічним принципом.

"Наразі мені важко зрозуміти, що саме задумали у ФФУ, - каже "Експресу" відомий український тренер Ігор Яворський. - Суто практично я наразі не бачу користі. Є професійні команди, де гравці тренуються, грають і за це отримують гроші. А є аматорські, де футболісти працюють на інших роботах і у футбол грають у вільний час. І що виходить: в одній команді є декілька професіоналів, а інші доїжджають з робіт? Або одна команда в чемпіонаті професійна, а інша аматорська? Я, як тренер, не бачу тут рівних умов. І як прогресувати у таких змаганнях тому ж професіоналу, якщо він грає з аматорами?

Можливо ФФУ має якийсь суто маркетинговий план, який дозволить клубам заробляти гроші. Тоді це одне. Але зі спортивного боку я не бачу позитиву".

Любит наше ФФУ изобретать колесо! За этот год они уже столько колес изобрели, причем все они причудливой формы : то квадратные, то овальные, то восьмерочкой... Почему-то упорно крутится мысль, что эти изобретатели курят что-то серьезное ! :-(