24 червня 2017 22:24
1

НБУ терроризирует "Динамо"

Національний банк України не припиняє спроби дезорієнтувати широку громадськість стосовно природи фінансових проблем, з якими зіткнулося ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» Київ». У деяких ЗМІ знову з’явилися некоректні коментарі, які створюють викривлену картину навколо легендарного бренду.

З метою відновлення справедливості та надання суспільству альтернативної точки зору, ми змушені в черговий раз коментувати твердження НБУ, котрі насправді не відповідають дійсності.

Перш за все, звертаємо увагу на те, що Національний банк України, говорячи про пов’язаність клубу з ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК», розповсюджує неправдиву інформацію, навмисно маніпулюючи громадською думкою.

Футбольний клуб не заперечує, що відповідно до законодавства України Національний банк України є регулятором банківського сектору. Однак лист, адресований ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК», з ніби то рекомендаціями, а насправді – з вимогою зупинити кредитування ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» Київ», є нічим іншим як втручанням в господарську діяльність банку та у співпрацю з його клієнтом.

Така, з дозволу сказати - «рекомендація» Національного банку України і призвела до зупинення кредитування та роботи рахунків клубу. Причому це відбулося на підставі надуманих з боку НБУ доводів про ніби то пов’язаність клубу та його власників з ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК», котрі були спростовані судом.

ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» Київ» небезпідставно висловлює тривогу у зв’язку з тим, що Національний банк України і в подальшому може здійснювати тиск на клуб через банківську систему. Такі безпрецедентні, незаконні дії Національного банку України становлять небезпеку і для інших клієнтів українських банків.

Власники ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» Київ», маючи за плечима майже двадцятип’ятирічний досвід спортивного менеджменту, ніколи не перекладали на когось відповідальність та ризики за управління клубом в частині прийняття фінансових рішень. Клуб лише вимагає від Національного банку України припинити неправомірний пресинг на ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» з безпідставними вказівками про невиконання взятих на себе банком кредитних зобов’язань перед ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» Київ».

Зазначене Національним банком України перевищення нормативів кредитування пов’язаних осіб жодним чином не стосується ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» Київ», адже його власники не є пов’язаними з банком особами. З приводу цього суд визнав порушеними законні права та інтереси ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» Київ» з боку НБУ, та в межах своєї компетенції відновив їх.

Законність чи незаконність діяльності, виконання чи невиконання будь-яких нормативів Приватбанком не є питанням клубу. Вкотре зазначаємо, що ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» Київ» завжди добросовісно виконувало свої зобов’язання перед ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК». Тіло кредиту та проценти погашались вчасно та в повному обсязі, чітко дотримуючись умов кредитних договорів та чинного законодавства.

У свою чергу, деструктивна позиція Національного банку України стосовно ТОВ «Футбольний клуб «Динамо» Київ» негативно впливає на морально-психологічний стан його працівників, тероризує людей та створює в колективі атмосферу тривоги і невпевненості у завтрашньому дні. Відповідальність за такі дії лежить на посадових особах НБУ.

А чому не розповідають як Суркіси тероризують Черкасиобленерго, де люди через їх схеми вже 5 місяців зарплату не отримують??? Суркісівський менеджмент не спроможний створити щось доцільне, все до чого торкаються перетворюється на купу гімн.а.