23 червня 2017 12:28

Марко ДЕВИЧ: "Поиграю еще 1-2 года и буду думать о завершении карьеры"

Інтерв’ю "Футбол 24" із екс-форвардом Металіста та Шахтаря, у якого не складається кар’єра в Росії.


– Так, я покинув розташування Ростова. У мене залишався ще один рік контракту із клубом, проте ми дійшли до обопільної згоди, що попрощатися – це найкращий варіант і для мене, і для них


Про майбутнє


– Відповім коротко і чітко: перебуваю у Белграді. Планую поїхати в Росію, забрати речі, повернутися в Белград і продовжити тренуватися. Шукатиму нову команду. Трансферне вікно буде відчинене ще упродовж 2 місяців. Сподіваюся, знайду якийсь оптимальний для себе і для своєї сім’ї варіант. Побачимо.


Мені б хотілося пограти. Адже дуже важкий відбиток на мене наклав останній рік моєї кар’єри – півроку в Ростові і півроку в Рубіні. Я грав мало, як ніколи. На мене це дуже погано вплинуло. Тож зараз однозначний пріоритет – піти у ту команду, де я обов’язково гратиму. Звичайно, ніхто мені не зможе гарантувати, що перебуватиму на полі всі 90 хвилин. Але мені важливо грати в принципі. Грати і почуватися частиною команди. Зараз я без клубу. Мені необхідно 2-3 тижні, щоб оговтатися, прийти до тями, а тоді прийматиму рішення.


Була одна пропозиція, скажімо так. Не буду її афішувати. Скажу лише, що вона мене не влаштувала. До кінця липня, думаю, буде більше конкретики. Один дзвінок може вирішити все. А, можливо, того самого дзвінка потрібно буде чекати 2 місяці.


Про можливе повернення в збIрну України


– Це питання – відкрите. Востаннє я викликався у 2014-му, якщо не помиляюся. Майже три роки триває пауза. Але я зі збірною не попрощався. Думаю, що виклик таки буде, але, на жаль, я останнім часом не виходив на поле. Граю для того, щоб забивати голи і перемагати. Підійматимуся все вище, прогресуватиму – приверну увагу тренерського штабу. Звичайно, я завжди мріятиму повернутися у збірну України. Скучаю за цими матчами, дуже бракує адреналіну від них.

Про закIнчення кар’єри

– Чесно кажучи, думав про це. Такий варіант ймовірний відсотків на 20. Я втомився від цього всього, не граючи у футбол. Фізично почуваюся дуже добре, міг би ще пограти. Якщо знайду варіант, який влаштує мене і мою сім’ю, то гратиму ще 1-2 роки. Але зараз відсотків на 20 припускаю закінчення кар’єри. Не буду цього приховувати.