15 червня 2017 09:46
3

Олег ФЕДОРЧУК: "Лобановский искал не футболистов, а винтики для своей машины"

Як насправді легендарний тренер створював зіркове "Динамо".


- Я вам наведу декілька прикладів, щоб було зрозуміліше, як Лобановський створював команди. Я грав з Іваном Яремчуком в Черкасах. Іван перейшов служити у СКА в другу лігу, Лобановський його витягнув звідти і через два місяці Іван вже був на чемпіонаті світу, де забив два голи.


Віктора Хлуса він знайшов в команді "Рефрежератор" (Фастів). Хлус був, по суті, легкоатлетом, але був здатний виконувати величезні обсяги роботи. Євтушенка він витягнув з посередньої кіровоградської "Зірки". Таких як Євтушенко там було з десяток, але він взяв Вадима, бо той був дуже працездатний. Раца і Косовського знайшов у другій лізі. Тобто Лобановський шукав не футболістів, не прізвища, а функції, які здатна виконувати людина. Він брав деталі до тієї машини, яку сам придумав і йому байдуже було на прізвища футболістів.


Виходячи з цього я впевнений, що можна і без мільярдних інвестицій створити в Україні команду рівня - чвертьфіналу чи півфіналу Ліги чемпіонів. Якщо тренер послідовний, нікого не копіює, бо копія завжди буде гіршою оригіналу, то він здатний зробити таку команду, - розповів відомий тренер Олег Федорчук газеті "Експрес".

С Косовским дядя изрядно напутал.
Ой, да ладно. Искал он и футболистов, кадры и тогда решали все. Не нужно уж совсем идеализировать Васильевича. После ухода Шевченко, Реброва и Каладзе команда откровенно смотрелась слабо, посмотрите статистику игр и результаты Динамо в ЛЧ в последние годы метра.
Сховати
Jew
А ты проанализируй сколько игроков новых пришло за короткий промежуток времени. (Боднар, Пеев, Гавранчич, Идахор, Чернат, Геоане, Каддури) по уровню они не были середнячками, но в своих странах считались перспективными, с ними можно было работать. В Лиге Чемпионов достойно смотрелись, игры с МЮ тому подтверждение, да не выходили из группы, но состав обкатывался, набирался опыта. Через пару лет Чернат, Гавранчич, Геоане прилично стали играть, но ВВЛ уже не было....