12 червня 2017 22:04
1

Константин ВИХРОВ: "Хацкевич с Ребровым ходил на лекции и все тщательно конспектировал"

Яким буде новий головний тренер київського "Динамо".


- У Хацкевича є певний досвід роботи з молодіжними командами, при чому досить успішний. Він показав вміння спілкуватись з молодими гравцями, налаштовувати їх, мотивувати. Для тренера головне не лише вміти налаштувати футболістів на гру, але і на тренувальний процес, коли футболіст набуває вмінь і навиків. Він це вміє. Хацкевич товариський чоловік, але в цей же час вимогливий. Тому тут я бачу в ньому перспективу.

Щоправда такого досвіду, щоб взяти косманду високого рівня і одразу почати давати з нею результат в нього немає. Тому тут є певні побоювання. Але як футболіст, коли він потрапив у "Динамо", він одразу почав давати той результат, який від нього вимагали тренери. Тому, думаю, він впорається. Він знає футбол зі середини, всі його хитрощі і премудрості.

Він вчився у мене коли здавав на тренерський "Про-диплом", диплом "А", "Б". Зізнаюсь, занять і лекцій він не прогулював. Ходив на всі пари. Він тоді разом зі Сергієм Ребровим навчався і вони обидва все ретельно конспектували. Було помітно, що люди розуміють для чого їм це все, знали, що їм потрібні ці знання. Хоча є "студенти", які пропускають заняття.


Я б назвав Хацкевича поміркованим тренером. Є авторитарні фахівці, є демократичні, а є м"які. Він десь посередині. Хоча, якщо говорити загалом, всі тренери є такими. Ну не може наставник постійно бути авторитарним. Того ж Лобановського всі пам"ятають як твердого, строго і вимогливого чоловіка. Це дійсно так, але на полі і на тренуваннях. А в побуті, в спілкуванні з гравцями поза футболом він був толерантним з правильними підходами.


Так само всі говорять про Моуріньо, якого називають мало не тираном. Він повинен таким бути на тренуваннях, щоб мотивувати гравців. Але коли футбол закінчився, у нього змінюється манера спілкування з підлеглими.


Тренер повинен відчувати яким слід бути у певний момент залежно від обставин в колективі. Інколи слід натиснути на гравців, щоб засильно не розпускалися, інколи бути м"яким до них. Думаю, що Хацкевич все це знає, - сказав "Експресу" Костянтин Віхров, екс-технічний директор ФФУ, делегат УЕФА, професор, футбольний аналітик.

У Хацкевича є певний досвід роботи з молодіжними командами, при чому досить успішний.

О_О Предпоследнее место в турнирной таблице с Динамо-2 это успешно ? А если-бы не предпоследнее успешное место, а допустим 5 то он был бы БОГ тренеров?