1 червня 2017 18:12
8

Черниговская "Десна" выступила с официальным заявлением. Клуб могут не допустить в Премьер-лигу, вместо него войдет "Верес"

В суботу, 27 травня, на стадіоні Оболонь-Арена Десна зіграла внічию з Оболонь-Броварем та за тур до фінішу чемпіонату Першої ліги гарантувала собі друге місце, яке надало право на пряму путівку до УПЛ. Мабуть не варто нагадувати, що це означає для нашого регіону – Чернігівщина ніколи не була представлена в елітному дивізіоні. І саме цього року багаторічна мрія стала реальністю – команда під керівництвом Олександра Рябоконя майже ідеально пройшла турнірну дистанцію, жодного разу не програвши в 2017 році, при цьому обіграв свого головного конкурента рівненський Верес на його полі. Вже кілька днів поспіль вся Чернігівщина лише і говорить про участь Десни в УПЛ. Навіть люди, які мало цікавляться футболом, вже запитують, коли в Чернігів приїдуть Динамо і Шахтар. Можна не сумніватися, що на матчах Десни в Чернігові будуть аншлаги, команду вже давно чекають на рідному стадіоні.


Але чи здійсниться багаторічна мрія чернігівчан? Завтра, 2 червня, о 12:00 в конференц-залі готелю Інтерконтиненталь представники ФФУ оголосять про склад учасників Прем’єр-ліги. На жаль, з‘явилися чутки, що ФФУ вирішила забрати у Десни право участі в УПЛ, і допустити рівненський Верес. Ви запитаєте, на яких підставах, і це буде логічно, але відповідь, ви навряд чи отримаєте. Який головний критерій при підвищенні в класі? Відповідь очевидна – спортивний принцип. І тут не може бути інших варіантів, своєю грою Десна заслужила на участь в УПЛ, і це при тому, що команда жодного матчу не провела на рідному стадіоні, по суті, весь сезон провівши на виїзді. Десна в очному протистоянні обіграла Верес та Іллічівець, стала кращою командою 2017 року в Першій лізі і не зможе підвищитися в класі? Наступний аргумент – інфраструктура.


Враховуючи нинішню ситуацію в країні, не дивно, що не простий період переживає і футбол – що держава, що інвестори, що власники всі зменшили витрати на футбольні клуби. І Дніпро яскравий тому приклад – за два роки з фіналіста Ліги Європи до зникнення з футбольної мапи країни. Стадіон імені Гагаріна належить державі, та попри це Десна проводить реконструкцію стадіону, який не належить клубу. Чи є в Україні ще один такий клуб, який власними коштами будує державний стадіон? Для гравців вже створені умови для повноцінних тренувань, завершуються роботи по здачі сучасного готельного комплексу з усіма зручностями, на основному полі завершено укладку сучасного газону з електропідігрівом та поливом, як того і вимагає атестаційний комітет ФФУ. Натомість Верес, який різними шляхами намагається підвищитися в класі, взагалі не має інфраструктури! Замість пустих слів, краще навести слова екс-головного тренера рівнян Володимира Мазяра: “Не може скрипаль тренуватися на розладнаному роялі, а потім вийти і якісно зіграти.


В Рівному немає умов для повноцінної підготовки, лише голий ентузіазм”. А так про рівнян говорив Віталій Кварцяний: “Рівне — для мене це пустеля Гобі. Там ніби все яскраво, магазини блимкають, а життя там немає“. Кварцяного згадали не дарма, адже один з варіантів переїзду клубу саме Луцьк. Те що Верес не буде грати в Рівномує фактом, так як стадіон клубу не входить до Реєстру стадіонів ФФУ, придатних для проведень матчів Прем’єр-ліги. Нове керівництво Вереса розглядає два варіанти – Луцьк і Львів, саме ці стадіони заявивши на наступний сезон. Шахтар, Зоря та Олімпік заявили своїми основними стадіонами не рідні арени, і отримали на це дозвіл Виконкому ФФУ, враховуючи окупацію та проведення АТО на Сході України. Але що відбувається в Рівному, якщо їм дозволяють заявляти іншу арену? Федерація хоче, щоб в УПЛ був ще один клуб без місця прописки? Десна, яка за спортивним принципом заслужила право на підвищення в класі та приводить свою інфраструктуру до вимог елітного дивізіону знову залишиться в Першій лізі, а Верес, який поступився сіверянам за всіма показниками та немає інфраструктури буде грати в УПЛ?


Виникає логічне запитання – який сенс вкладати кошти в розвиток клубу, якщо спортивний принцип забутий зовсім і переможець визначається не на футбольних полях, а у кабінетах? Десна не отримує допомогу з бюджету країни та на 100% фінансується за рахунок власників, тому якщо в чиновників Федерації футболу України не переможе “здоровий глузд” і Чернігівщину залишать без великого футболу, на який команда, клуб, місто і весь регіон дійсно заслужили, то ми не бачимо сенсу в подальшому фінансуванні клубу. Ми розуміємо, що це великий удар для наших вболівальників, вони точно заслуговують на професійний футбол в регіоні, та враховуючи обставини, ми впевненні, що наші фанати з розумінням поставляться до ситуації. Якщо планомірно розвивати клуб та вперше в історії Чернігівщини вивести клуб до вищого дивізіону і не зіграти там через “діяння чиновників”, то нормальний подальший розвиток клубу просто неможливий.

https://www.youtube.com/watch?v=tjqVpLxoxjo
Сховати
* репортаж с 1 : 04
А що є у Вереса? Стадіон, інфрастрктура чи що? Так б...я вирішуйте в кабінетах кому де грати і все. Проведіть чотири гри між Динамо і Шахтарем і йього досить.
В країні криза (жопа) можна на деякі речі поглянути з іншого боку.
Мені все одно хто гратиме Верес чи Десна. Але в УПЛ вийшла Десна.
І їй там грати
А що є у Вереса? Стадіон, інфрастрктура чи що? Так б...я вирішуйте в кабінетах кому де грати і все. Проведіть чотири гри між Динамо і Шахтарем і йього досить.
В країні криза (жопа) можна на деякі речі поглянути з іншого боку.
Мені все одно хто гратиме Верес чи Десна. Але в УПЛ вийшла Десна.
І їй там грати
То о чем говорили в прошлом сезоне, расширяться УПЛ не за счет кого.
По инфраструктуртуре Ильичевец и возможно Оболонь тянут на УПЛ.
При всем уважении к Десне, их стадиону имени Гагарина 80 лет, северная трибуна просто опасна для жизни. Этот трижды устаревший хлам нужно было давно снести и построить что-то бюджетное, сравнимое с ареной БАТЭ в Борисове. Тем более были варианты до войны:
В Чернигове утвержден проект нового стадиона
http://stadiums.at.ua/news/2014-06-06-17577
Сховати
Умник, на Стадионе Гагарина не Северной и Южной трибуны в принципе...
Я не говорю, что у Десны всё хорошо, но те кто их должны поменять, Верес, имеют лучше?

Если это делается из-за подозрений в договорняках, то делайте прямо и честно, а не мутите хрень
Сховати
Abandoned, значит восток, вот эта аварийная
https://sportarena.com/wp-content/uploads/2017/05/7-4.jpg
Историю когда шотландская команда пару сезонов не могла попасть в премьер лигу пока не подтянула инфраструктуру я думаю не стоит напоминать. Протяните хотя бы електрокабеля на трибуну, чтобы ноут для зарядки журналисты могли подключить. Там вообще ничего нет, голый бетон и скамейка. 21-й век на дворе, а у людей сортира даже нет.
Снесите эту 80-ти летнюю рухлядь с вместимостью в 6-7 тысяч к чертовой матери.
Я прекрасно понимаю кто и как нагнул мэра Ровно, но там хоть проект обновленного стадиона есть. Будет он построен или нет - другой вопрос.
На стадіоні в Чернігові завершили укладання газону
http://pik.cn.ua/28271/na-stadioni-v-chernigovi-zavershili-ukladannya-gazonu/
В мене питання: Змагання проходить у спорті, чи у кількості бабла?!
Скажу більше, якщо клуб оголосить про пікет під ФФУ я із задоволенням прийму участь! Сволота!