29 травня 2017 13:34

Франческо БАРАНКА: "Каждую неделю на матчи Премьер-лиги и первой лиги ставят минимум 20 млн евро"

Щотижня на матчі УПЛ і першої ліги в букмекерських конторах ставлять мінімум 20 млн євро.


Про це у інтерв'ю телеканалу Футбол 1 повідомив глава комітету етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранка, який розповів про обсяги ставок на матчі українських команд і про розслідування справ про договірні матчі.


"У нас є матчі, які граються або на локальних, або на великих азіатських ринках. В Україні ставки йдуть через обидва ринки. Якщо ставки йдуть на азіатські ринки, то ситуація більш небезпечна. Це говорить про те, що учасники - серйозна організація, яка стоїть за цими договірними іграми", - зазначив він.


"На даний момент, більшість ставок відноситься до азіатських букмекерів. Щотижня ми можемо говорити про ставки в розмірі 80 мільярдів євро на футбольні матчі. Якщо брати прем'єр-лігу і першу лігу - мінімум 20 мільйонів", - повідомив Баранка.


На його думку, проблема матчів команд U-21 і U-19 в тому, що вони граються вранці в п'ятницю, коли немає інших поєдинків.


"І це відмінна можливість заробляти гроші на договірних матчах. Існує правило УЄФА, згідно з яким команда, яка була помічена в проведенні договірних матчів, не має права брати участь в єврокубках. Крім того, зараз ми вже говоримо про два договірних матчі, причому, сума ставок на матч команд U-19 була вища, ніж на U-21", - зауважив він.

"Пізніше я дам спеціальні цифри по Олімпіку. Ми будемо говорити з молодими гравцями, після цього ми приймемо рішення і передамо справу в КДК. Це питання максимум двох тижнів. Звичайно, рішення поліції доведеться чекати довше, ніж рішення КДК, але це проблема всього спорту", - сказав Баранка.