24 травня 2017 14:08
6

Максим ШАЦКИХ: "Для "Динамо" я, наверное, сделал чуть больше, чем Семин"

Екс-форвард "Динамо" Максим Шацкьких в iнтервью "Футбол24" розповiв про роботу з рIзними динамIвськими тренерами.


Враження про Лобановского


– Страх. Коли приїхав з аеропорту на базу в Конча-Заспу і побачив Валерія Васильовича, то був трохи збентежений. Вчора бачив великого тренера по телевізору, а зараз сиджу за одним столом. Найбільше боявся реакції, коли відповідав на запитання футбольного характеру. Лобановський хотів почути мою точку зору, щоб збагнути, як я бачу футбол. Повинен був відповісти, як треба діяти в різних ігрових ситуаціях. Побоювався, що думаю неправильно. Бо ж думати ми повинні були однаково. Але, на щастя, наше бачення збігалося. Склалося враження, що моїми відповідями Валерій Васильович був задоволений.


Про Сабо


– Мені з Йожефом Йожефовичем було нормально. Непорозумінь у нас не було, ситуацій, за яких ми сварилися б, ображалися одне на одного, теж не пригадую. Звісно, спеціаліст Сабо своєрідний, у нього є своє бачення гри і тренувального процесу. Але сказати, що мені щось відверто не подобалося, не можу.


Головне для футболіста – грати. Якщо людина не потрапляє до складу, вона починає нервувати. Особливо якщо є впевненість, що той, хто потрапляє до основи, слабший. Але я при Сабо грав. Зараз, ставши тренером, уже й сам починаю розуміти, чому в різних ситуаціях доводиться поступати так, а не інакше. Футболіст усіх деталей знати не може. Він відстоює лише себе.


Про Сьомiна

– Якоїсь особливої образи на Юрія Павловича у мене начебто й немає. Він тренер і йому вирішувати, хто має грати. Прикро було лишень за те, що не отримав змоги попрощатися з вболівальниками. Фанати підготували банер, усі розуміли, що з Динамо я вже йду. Але змушений був дивитися матч з трибуни. Чому Сьомін так вчинив, не збагну досі. Навіть цікаво було б почитати його відповідь на це питання. Після того бачилися і спілкувалися не раз, але минулого не ворушили.

Мабуть, для Динамо я зробив трохи більше, ніж Юрій Павлович. Треба поважати людей, з якими ти вже попрощався, але не попрощалися ті, хто нас у кожній зустрічі підтримує. Зрештою, навіть сидячи на трибуні, відчув у тій зустрічі, що не дарма присвятив цій команді 10 років кар’єри.

Про роботу у "Динамо" U-19


– Труднощів не відчуваю взагалі. Все тому, що паузи майже не робив. Відразу після завершення ігрової кар’єри опинився в улюбленому клубі знову. І подивився на речі свіжим, не замиленим старшими тренерами поглядом. Сподіваюся, що свій позитивний вклад у роботу тренерського штабу команди U19, яку очолює Юрій Мороз, вношу.

Макс, за "Динамо" ты забил сотню голов только в чемпионате, не считая ещё десятка в "Динамо-2", пока восстанавливался после травмы!
А Сёмин запомнился, прежде всего тем, что спасовал и сдался "Шахтёру", официально признав, что у них сильней команда.....
Думаю, что при Блохине, или Газзаеве, (Лужном, Реброве, Сабо...) "Динамо" не проиграло бы в 1/2 последнего розыгрыша Кубка УЕФА и татарину нечем было бы так сильно гордиться!
Сховати
YARY, ЮрПалич запам"ятався найбільше тим, що він перший і єдиний хто вивів команду в півфінал єврокубка, а всі інші навіть приблизно цього не досягли
Сховати
mister Jambo, півфінал ЛЧ?
Сховати
Tyrant, мав на увазі після ери Валерія Васильовича. до чого тут ЛЧ? Я написав в півфінал Єврокубка
Сховати
mister Jambo, кубок ЛЧ теж єврокубок, як і кубок УЄФА. Проте, ми зайшли внікуди, краще не продовжувати цей діалог, в якому немає сенсу ;)
YARY, Ага, ну да, Ребров бы не проиграл, ни разу...., это даже не смешно