19 травня 2017 18:15

"Подолье" U-19 снимает команду с чемпионата

Президент «Поділля» Євген Бейдерман вирішив зняти команду з Чемпіонату України серед команд Першої ліги (U-19) і вже направив офіційний лист керівництву ДЮФЛУ. У листі до президента ДЮФЛУ Віталія Борта президент «Поділля» обґрунтував мотиви цього рішення.


«Товариство з обмеженою відповідальністю ФК «Поділля» повідомляє Вас про зняття команди клубу U-19 з Чемпіонату України серед команд першої ліги (U-19) через відсутність спортивної складової у змаганнях. Також повідомляємо, що на матч останнього туру чемпіонату проти команди «Верес», який мав відбутися 24 травня, команда не приїде. ФК «Поділля» неодноразово звертав увагу на суддівське свавілля у матчах чемпіонату U-19 і матчі з фіксованим результатом, а листом від 27 квітня 2017 року вже попереджав про можливе зняття команди з Чемпіонату, але належної реакції з боку ДЮФЛУ так і не дочекався. Останньою крапкою для прийняття цього рішення стала робота бригади арбітрів на чолі з Ігорем Садковським (Тернопіль) на матчі «Поділля» – «Тепловик-ДЮСШ-3», який відбувся у середу, 17 квітня 2017р., де на протязі 90 хвилин гри головний арбітр упереджено ставився до команди господарів («Поділля») і явно симпатизував команді гостей («Тепловик-ДЮСШ-3»), якій потрібна була перемога, що проявлялось на полі в незрозумілих рішеннях.


Наприклад – епізод з пенальті у ворота «Поділля» на 27-й хвилині зустрічі, хоча в таких же епізодах у протилежних воріт арбітр порушень правил просто не помічав. І таких упереджених епізодів за 90 хвилин гри було чимало, а доповнювала цю картину некваліфікована робота асистентів на лініях – Романа Ратушного і Марини Матковської. Найменший контакт з гравцями суперника закінчувався свистком і штрафним ударом в сторону воріт «Поділля», тоді як аналогічні фоли зі сторони гостей Ігор Садковський просто не помічав. Як наслідок, гравці «Поділля» Михайло Орошкевич і Артур Безпалько змушені були достроково завершити гру через травми.


Саме через таке свавілля арбітрів три тури тому «Поділля» поступилось у Мукачевому місцевому «Мункачу», а чергові помилки арбітрів знову призвели до втрати очок, а команда разом з цим і втратила шанси на продовження боротьби у Чемпіонаті, який не виконує свого основного призначення – виховання у юнаків жаги до чесної спортивної боротьби. Власне, такої спортивної боротьби не може бути, коли Комітет по етиці і чесній грі ФФУ на чолі з Франческо Баранкою просто закриває очі на матчі з фіксованим результатом, які у Чемпіонаті України U-19 ми спостерігаємо кожного туру, і вони прямим чином впливають на турнірне становище команд. ФК «Поділля» не бачить сенсу продовжувати виступи у чемпіонаті та ініціює до розгляду питання про доцільність проведення такого роду змагань», – йдеться у листі за підписом президента клубу Євгена Бейдермана.


Нагадаємо, юнацькій команді «Поділля» U-19 залишилось загріти у Чемпіонаті всього одну гру – проти «Вереса». За тур до фінішу хмельничани займають п’яте місце у свої підгрупі Першої ліги.