19 травня 2017 12:26
4

Виктор ГРАЧЕВ: "Динамо" перешло на прогрессивную схему, но сути это не меняет"

Донецький "Шахтар" виграв Кубок України з футболу. У фінальному матчі підопічні португальського тренера Пауло Фонсеки перемогли київське "Динамо" — 1:0.


— Зі спортивної точки зору, все було передбачувано, — каже колишній нападаючий "Шахтаря" Віктор Грачов, 60 років. — Нинішньому "Динамо" важко тягатися із "Шахтарем". Я засумнівався в підсумку гри лише раз, коли Марлос не реалізував одинадцятиметровий. Зрозумів, що долю матчу вирішить один м'яч. Боявся, щоби кияни не забили якийсь випадковий гол. Розумію і сльози Марлоса. Він не забив пенальті і підвів усю команду. А потім блискуче реабілітувався.


Колишній голкіпер "Динамо" Святослав Сирота написав після гри, що не розуміє, як опинилися в команді такі люди як Антунеш, Кадар і Пантич. Ви з цим згодні?

— Хіба тільки вони? Можна повторити слова класика: "Оголосіть весь список, будь ласка". "Динамівці" можуть багато говорити, як вони перейшли на нову й прогресивну систему гри із трьома захисниками, але суті вона не міняє. Якщо в окремих гравців немає виконавської майстерності, то вона не з'явиться. Якщо в команди бракує класу, то можна грати й у вісім захисників. Матчі з "Шахтарем" є лакмусовим папірцем для "Динамо". Тут зразу стає помітно, що в атаці кияни розраховують лише на Ярмоленка. Вся тактика побудована на принципі: "А раптом Андрій щось придумає". Цього разу не зміг. Тактично "Шахтар" зіграв чудово. Давно не бачив, щоб латино­американці — Тайсон, Марлос, Бернард та Феррейра — так відпрацьовували в захисті. У "Динамо", по суті, не було жодного моменту.


А вихід Ярмоленка сам на сам із П'ятовим?

— Відповім як колишній форвард. Якби Андрій ударив одразу, не зближуючись із голкіпером, це був би момент. А коли він на величезній швидкості прибрав м'яч під неробочу праву ногу й намагався пробити під нульовим кутом — то це лише напівмомент.


Реброва звільнять після цієї гри?

— Є керівництво, йому вирішувати. 17 очок відставання у чемпіонаті — непристойний розрив. А ще більший розрив — у рівні гри. Президенту "Динамо" треба буде добре подумати над причинами такого явища.

Ого какой умный, сравнил людей за 20, 14, 25, 11 млн и 6, 2,5 и бесплатно. Та за те деньги они должны любую позицию на поле закрывать, а не по 4 года как Бернард раскрываться. Даже не помню, чтоб Динамо кого-то больше 10-ки покупало.
И еще, если ваш барин перестанет обдирать народ Украины, то тогда посмотрим где вы будете людей набирать, а то умничают тут всякие.
Сховати
ninko36, Грачёв не говорит о ценах на игроков, финансовых возможностях Суркиса и Ахметова итд Он просто сравнивает качество игры ДК и ШД на сей момент. И результат этого сравнения явно не в нашу пользу. И возразить Грачёву очень тяжело.
Сховати
Мал, да, о ценах он не говорит, но он говорит об исполнительском мастерстве, которое как раз и влияет на стоимость игроков. И как раз для этого приведены суммы трансферов. Если было выделено 2,5 млн зимой на покупку 2-х ЦЗ, то купить на них условных Кулибали и Глика не получится.
Сховати
ninko36, Есть деньги - покупаем. Нет денег - берём то, что бесплатно. Ну а играем тем, что имеем. Короче, говорим об одном и том же, только разными словами.