12 травня 2017 15:55

Владимир БЕССОНОВ: "Нужно, чтобы ребята понимали, насколько сложная и ответственная у них работа, ведь они представляют "Динамо"

Володимир Безсонов виступав у складі «Динамо» протягом 15-ти років (з 1976-го до 1990-го), за цей час провівши більше 350-ти матчів у різних турнірах. Разом із «біло-синіми» блискучий півзахисник шість разів став чемпіоном СРСР, чотири рази виграв Кубок країни, у 1986 році виграв Кубок володарів Кубків, а також 11 разів потрапляв до списку «33 найкращих футболістів СРСР, із них 9 разів – під №1.

Напередодні святкування 90-річчя рідного клубу Володимир Васильович розповів, що для нього значить «Динамо» (Київ).

- Ніхто точно сказати не може, коли власне зародився футбол у Англії, а 90 років для окремо взятого футбольного клубу – вже доволі солідний вік. Усе ж таки, через десять років ціле століття вже буде… Та й «Динамо» (Київ) є чим пишатися у своїй історії – завдяки гучним перемогам наш клуб є брендом, його знають у всьому світі.

- Що для вас значить «Динамо» (Київ)?

- Це моє життя. Від самого дитинства я вболівав за київське «Динамо», і покоління 60-70-х років, за іграми яких я із захватом спостерігав по телевізору, зіграло величезну роль у моєму подальшому становленні як футболіста. Я щасливий та вдячний долі, що моя мрія втілилася в життя, й я мав змогу грати в такому великому клубі, віддавши йому все, що в мене було.

- Яке покоління «Динамо» для вас найсильніше?

- Не можу виокремити якесь одно покоління, адже «Динамо» завжди було, є й буде. Усі футболісти, які грали у складі команди, є виконавцями найвищого рівня. Упевнений, що й кожне наступне покоління буде приносити нові перемоги клубу.

- Який найбільш пам’ятний матч для вас?

- Усі матчі у складі «Динамо» (Київ) для мене пам’ятні. У кожному поєдинку, виходячи на поле у футболці з літерою «Д» на грудях, ти маєш віддавати всі сили заради перемоги своєї команди. На стадіон приходять твої вболівальники, і, звичайно, ти не можеш грати аби як – потрібно грати та повністю віддаватися в кожному окремо взятому епізоді та насолоджуватися кожною миттєвістю, проведеною на футбольному полі.

- Що можете побажати нинішньому поколінню «Динамо» (Київ)?

- Потрібно, щоб хлопці розуміли, наскільки непроста та відповідальна в них робота, адже вони представляють такий клуб, як «Динамо» (Київ). Хочеться побажати їм досягти найбільших вершин у футболі – звичайно ж, у футболці з літерою «Д» на грудях.