10 травня 2017 23:42
16

"Шахтер" начнет следующий сезон с форой в 12 очков?

Донецький "Шахтар", який оформив своє десяте чемпіонство в історії незалежної України 6-го травня, за чотири тури до фінішу реформованої форматом УПЛ, може спокійно себе почувати і в наступному сезоні. І це не дивлячись на сьогоднішню різницю в рівні команд - 14 очок переваги над "Динамо" у нинішньому чемпіонаті, який складається з двох етапів (поділу на шістки, чотирьох кіл). Навіть не враховуючи те, що востаннє кияни перемагали "гірників" 5-го жовтня 2014-го, а у нинішньому чемпіонаті з трьох матчів програли поки що два і один звели внічию, що так само вказує на різницю у рівні команд. Якщо, звісно, "Шахтар" збереже чемпіонський склад під Лігу чемпіонів. Є достатньо вагомі аргументи окрім цього, які грають на користь команди Ахметова в наступному сезоні. Чи банально дозволяють "гірникам" почувати себе спокійніше.

По-перше, з наступного сезону в Прем'єр-лігу з Першої підніметься маріупольський "Іллічівець" (має змінити свою назву - влітку може стати ФК "Маріуполь"). Всього "Шахтар" та "Іллічівець" зіграли між собою 38 матчів. З них у 35 іграх перемогу святкували "гірники", а ще 3 матчі завершилися внічию. Маріупольці відібрали в "Шахтаря" всього 6 очок, при цьому у "Динамо" - 11. В 38 матчах "Іллічівець" переміг киян 1 раз і 4 гри звів внічию. Проте, варто згадати, яку боротьбу киянам регулярно нав'язував маріупольський клуб.

Окрім цього, інвестор маріупольців, металургійний комбінат ім.Ілліча - компанія "Метінвест" Ріната Ахметова. Також маріупольці завжди славилися тим, що там було багато орендованих гравців "гірників", проте на офіційному рівні мова йшла про виключно ділові стосунки команд.

По-друге, зовсім нещодавно Дніпровський металургійний комбінат - інвестор "Сталі" з Кам'янського - перейшов під контроль "Метінвесту". Цю інформацію підтвердив "опоблоківець" Вілкул.

Виходить так, що власник донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов контролює компанію "Метінвест", підприємства якої фінансують два клуби, які будуть суперниками "гірників" в наступному сезоні. Можна, звичайно, говорити про "футбол поза політикою" чи щось у такому дусі. Проте, в чемпіонаті, де головна боротьба ведеться за перше місце, котре дає право на пряме потрапляння в груповий раунд Ліги чемпіонів і автоматичні призові - 12 млн євро лише за потрапляння в групу + частину "загального маркетингового пулу" - можна припустити й іншу штуку.

Не виключено, що лише перший етап УПЛ "Шахтар" може сміливо розпочинати з неофіційних +12 очок переваги над "Динамо". А така перевага, за умови чотирьох очних зустрічей з киянами, самі розумієте, який бонус. Це виключно припущення, проте і ситуація з інвесторами "Сталі" та "Іллічівця" не може не викликати подібних думок. А ще хтось один, а може й обидві команди, можуть потрапити до другого етапу в "чемпіонську" шістку. Як гратимуть вони з "Динамо" і "Шахтарем" - покаже лише час. А ми послідкуємо. Втім, у нашому ж футболі не буде місця нечесній грі, чи не так?


Андрій Коваленко

Ви так не лякайте, заголовок гучний, я думав який орган дисциплінарний нам впаяв -12. А однокласники в них завжди були при Ахметові, час звикнути вже.
2 раза за 7 лет выиграли в основное время у Шахтёра и жалуемся на фармы,которые без указки свыше явно б розорвали горняков в отличии от нас))) Ну а если серьёзно,то не так сильны кроты как мы слабы,потерять в таком чемпионате столько очков-просто уму не постижымо!
Если это правда, то спасибо Ахметову, что он фактически спонсирует это мероприятие под названием ЧУ. Что-то не видно тех, кто ещё 3 года назад кричал "долой олигархов с футбола"и "даешь народный футбол". Посмотрите на Харьков, Ужгород, Кривой Рог, Днепр как их команды стали счастливы без денег олигархов. К слову "свои" Олимпик и Заря за последние 3 года отняли у "своего спонсора" Шахтера больше очков чем Динамо Киев.
Дас, дожились. Уже очки одноклассников считаем.
поймите, победа в таком чемпионате будет в двойне приятна, надо просто шахту обыграть
К чему это нытьё? Мы сами можем набрать 12 очков в этих играх. А чтоб стать чемпионами-надо показывать достойный футбол в матчах с кротами.
Ну а как становиться чемпионом - ни разу не обыграв ШД? Я понимаю там взлеты падения... И то что схема чемпионата переделана под ШД.. Это все понятно... Но как можно радоваться чемпионству когда ты знаешь что ты на голову слабее кротов? И даже в худшем состоянии кроты всегда обыграют ДК за счет 2-3 контратак? Это похоже на слюни вредного ребенка! Хоть мне и отвратительна вся эта шайка цыганская (главный уехал, табор оставил) Но простите! 4 встреч за сезон и все проиграть то как язык то повернется назвать ДК чемпионом? Я уже начинаю подозревать что у нас вообще безвыходное положение, судя по лояльному отношению Суркиса к татарину! Боюсь игры ДК-ШД решены даже до их начала! Вот и остается только ныть про -12... Вспомните при Семине еврокубки! Мы обошли Металлист (который достаточно уверенно выглядел) но слили ШД даже без сопротивлений... да даже подумать было бы страшно что мы сливаем кротам из-за абсолютно не спортивных причин!!!
Надо играть в футбол, а не в дыр-дыр. Тогда всякие "Илличевцы" и им подобные будут вынесены вперед ногами. И пора уже обыграть шахту.
Не знаю навіть як коментувати... цю бредятину((
По-перше: автор пише:
Всього "Шахтар" та "Іллічівець" зіграли між собою 38 матчів. З них у 35 іграх перемогу святкували "гірники", а ще 3 матчі завершилися внічию. Маріупольці відібрали в "Шахтаря" всього 6 очок, при цьому у "Динамо" - 11. В 38 матчах "Іллічівець" переміг киян 1 раз і 4 гри звів внічию.
А до цього пише:
І це не дивлячись на сьогоднішню різницю в рівні команд - 14 очок переваги над "Динамо" у нинішньому чемпіонаті, який складається з двох етапів (поділу на шістки, чотирьох кіл). Навіть не враховуючи те, що востаннє кияни перемагали "гірників" 5-го жовтня 2014-го, а у нинішньому чемпіонаті з трьох матчів програли поки що два і один звели внічию, що так само вказує на різницю у рівні команд.
===============
Таким чином сам спочатку дає відповідь на свої маразматичні розмірковування...
І це не тому, що я вболіваю за Динамо і мені соромно від таких горе-аналітиків, а тому, що це є гірка правда сьогоднішнього Динамо. Шахтар набагато зіграніша команда, де грають по одній схемі багато років одні і ті ж виконавці, які в Шахтаря на сьогодні кращі. Як то кажуть "поживемо-побачимо", в Динамо підростає добра зміна, що видно по результатам юнацьких команд, гадаю пан президент Динамо на розбазарить та не зариє ці таланти...
Що заважає Динамо вигравати у Іллічівця, не програвати Зірці і т.п. тобто не втрачати очки там, де не потрібно? Розумієте, пане аналітик, Ви б краще не рахували ще не отримані очки, у чемпіонаті, який ще не настав, а аналізували саму гру Динамо, навіть не порівнюючи її із шахтарем))
Что за бред? Какая фора? Сам автор сравнил игру Мариуполя с кротами и ДК. В чем разница? Драли их что одни что другие, одни с боем другие нет. Ну и что? Если фора будет за таких клубов, то тогда зачем Дк вообще заявляться на чемпионат? Играть нужно, побеждать нужно, а не считать заранее очки и форы и жевать сопли!
Если ДК поставит раком Шахтер, то никакие Мариуполи не помогут