9 травня 2017 12:29
1

Четыре факта о непрофессиональности клуба эксперта Морозова

Depo.Сектор проаналізував діяльність донецького "Шахтаря" і визначив низку факторів, що ставлять під сумнів професійність менеджменту "гірників":


1. Втеча гравців з команди. "Шахтар" славиться своїм атакувальним і комбінаційним футболом, але на перших ролях у клубі не українці, а зірки з Бразилії.

Тож ставлення до українських талантів, яким довелося втікати в європейські клуби, досить сильно вдарило по іміджу донецького клубу і не дозволило заробити на трансферах хоча б якісь гроші.


З українських втікачів - це Бека Вачіберадзе, який свого часу "втік" до іспанського "Бетису".


Влітку 2014 року покинув "гірників" Владлен Юрченко, який став непересічною особистістю в " Байєрі". Не можна не згадати про молоде дарування "помаранчево-чорних" - Олександра Зінченка, який перейшов в російську "Уфу". Як бачимо, ніхто з українців не загубив свою кар'єру, а в "Шахтарі" з його бразилізацією місце в основі могло б дістатись лише в оренді українського середняка.


Прикладом невдалого менеджменту можна назвати і демарші Матузалема в "Сарагосу", Генріха Мхітаряна в дортмундську "Боруссію", коли "Шахтар" просто поставили перед фактом переходу в інший клуб.



Невдалі трансфери Нері Кастільо, за якого донецький гранд віддав рекордні на той час 20 мільйонів євро. Зірковий мексиканець загубився в "Шахтарі" і почав мігрувати по орендах, і в підсумку "гірники" опинилися "в мінусі".


Не потрібно забувати і про бразильця Веллінгтона Нема, який перейшов у "Шахтар" за 9 мільйонів євровалюти, а заграти на високому рівні так і не зумів. Не допомогла Нему і зміна головного тренера "гірників".


2. Відсутність домінування в дитячо-юнацьких турнірах. Якщо подивитись на турнірні таблиці вікових груп від U-14 до U-21, то можна помітити тотальну перевагу "непрофесійного" клубу "Динамо". Юнаки "Шахтаря" стабільно дихають в спину динамівській школі, а у віці U-15 ще й "Дніпро" випереджає донецьку команду. Ці факти ставлять під великий сумнів слова експерта Ахметівського каналу Сергія Морозова про єдиний професійний клуб України.



3. Провал у єврокубках через швидкий переїзд до Харкова. В даному пункті весь тягар за бездарний виступ "Шахтаря" з "Сельтою" лежить на непрофесійному підході до команди у важливих стиках у Лізі Європи. Генеральний директор Сергій Палкін та гравці "Шахтаря" неодноразово скаржились на погане відношення львів'ян до "помаранчево-чорних". Яким же шоком для донецької команди став облитий фан-магазин "гірників" у жовто-блакитні кольори на НСК "Металіст".


Відвідуваність матчів "Шахтаря" також суттєво впала після єврокубкової ейфорії. Бонусом для команди з Донбасу став жахливий газон на стадіоні НСК "Металіст", який зіграв злий жарт з технічними бразильцями "Шахтаря".


Назбирався чималий букет недалекоглядності менеджменту, правда?



4. "Специфічне" висвітлення проблем в українському футболі. Увімкнувши футбольний канал Ахметова, який не навряд чи доречно відокремлювати від футбольного клубу, можна зауважити певне упереджене висвітлення інформаційного поля на користь "Шахтаря". Постійні випади експерта та екс-динамівця Віктора Леоненка, а тепер ще й некоректні висловлювання Сергія Морозова, який називає гравця збірної України "бидлом". Чи не через це у нас в УПЛ досі немає єдиного телевізійного пулу?



Тож бачимо, експерт "всім відомого телеканалу" дещо погарячкував з визначенням терміну "професійність", тим самим поставивши під удар свою улюблену команду. Сьогоднішні реалії в Україні є такими, що завтра твій клуб може змити хвилею "професійності" за борт українського футболу і жодне чемпіонство не виправдає слова викинуті на вітер.

все правильно написано, о чем никогда не скажут на Ахметовских каналах...