6 травня 2017 22:38
2

Андрей ЯРМОЛЕНКО: "У Реброва нет привычки хвастаться"

Вiнгер "Динамо" Андрiй Ярмоленко в інтерв’ю "Футбол 24" розповiв про виступ збiрної Євро-2016 та Сергiя Реброва.


Про Євро-2016

– Досі боляче згадувати… Стільки радості було, що на те Євро поїдемо і так бездарно там зіграли. Точніше, "бездарно" – то надто м’яка характеристика. Важко підібрати слово, яким можна охарактеризувати наш виступ у Франції. І налаштовувалися ж, чекали тих матчів, знали, що вся країна за нас вболіває. А в підсумку першими на чемпіонаті втратили шанси на плей-офф. Ганьба, після якої я довго не міг отямитися. Зрозуміло, було багато критики. Тепер, щоб не потрапляти в такі ситуації, намагаєшся працювати ще більше.


Про вiдсутнiсть Олега Гусева в збiрнiй на Євро-2016

- Річ у тім, що ніколи в житті не оскаржував тренерських рішень. За результат відповідає лише тренер, а отже й склад визначати лише йому. Можу лишень сказати, що Олег – хороший футболіст. Він приносив користь усім командам, за які виступав. І протягом усієї кар’єри.


Про Реброва


- Всім футболістам й подобається працювати з Сергієм Станіславовичем, що він рахується з думкою гравців. Бувають різні тренери. Такі, що мають лише свою позицію. Ребров завжди підходить, цікавиться самопочуттям, баченням ситуацій на футбольному полі. Причому спілкується тренер не лише зі мною, а й із іншими футболістами. Сергій Станіславович розуміє, що ми робимо одну справу, а отже якіснішою робота буде, якщо враховуватимуть побажання кожного. Точніше, вгодити всім і одразу складно, але в спілкуванні досягаємо компромісу. У Реброва немає звички хизуватися чи говорити, мовляв, коли грав я, було краще. Але у нас після кожного матчу є повна викладка, яку тренерський штаб ретельно аналізує.

Про порівняння Реброва з Шевченко

– В принципі, вони дуже схожі. Обидва – сучасні спеціалісти з новим поглядом на футбол. Тренери старої школи найчастіше вчитися вже не бажають. Вони думають, що знають все. Зрештою, це стосується не лише тренерів, а й деяких футболістів. Якщо гравець думає, що він вміє все, йому потрібно завершувати виступи. Та то й у житті так, не лише в футболі. Людина, яка вважає, що знає достатньо, перестає розвиватися. Шевченко і Ребров вчаться, прислуховуються до інших, вносять у свою роботу щось нове.


Хвастаться то нечем.
Тонкий намек на Блохина