4 травня 2017 16:40

Николай МОРОЗЮК: "Всегда приятно, когда есть конкурент на твоей позиции - это не позволяет лишний раз расслабиться"

Захисник київського «Динамо» Микола Морозюк, який пропускав минулий матч через перебір жовтих карток, розповів про підготовку до домашнього поєдинку з «Олександрією» та свої враження від матчів Ліги чемпіонів:

- Тренуємося у звичайному режимі, проводимо одноразові тренування, тож особливо нічого нового. Настрій хороший, робочий, усе, як завжди.

- Чому приділяли увагу на сьогоднішньому занятті, що відпрацьовували?

- Працювали над швидкістю та виконували ігрові серії, які виявилися досить емоційними. Також приділили увагу тактиці, втім, ми це робимо кожного дня. А вчора виконували більше фізичної роботи, на силу.

- Ви пропустили один матч через дискваліфікацію, ця пауза пішла на користь в плані того, що змогли подивитися на гру команди зі сторони?

- Скажу чесно, мені було корисно. Мабуть, я трохи втомився, і, сподіваюся, така пауза позитивно позначиться на мені. Подивився, як виглядає наша нова гра, почерпнув багато позитивної і корисної інформації і в плані емоцій, і фізичних кондицій. Тож усе добре.

- Замість вас довелося використовувати молодого Микиту Кравченка. Як вам його гра?

- Як для першого матчу, Микита виглядав досить непогано, діяв спокійно, упевнено у своїх силах. Словом, мені сподобалося. Завжди приємно, коли є конкурент на твоїй позиції – це не дозволяє зайвий раз розслабитися. Тому це добре, як для нього, так і для мене.

- У «Динамо» фактично залишився один важливий матч у сезоні – фінал Кубку проти «Шахтаря». Попередньо якось готуєтеся до цієї гри, чи рухаєтеся від матчу до матчу?

- Ще немає думок конкретно про «Шахтар». Зараз готуємося до поєдинку чемпіонату з «Олександрією». Думаю, вже ближче до 17-го травня будемо серйозно налаштовуватися і морально, і в плані і тактики, і проводити націлені тренування перед цим матчем. Так, напевне, це найважливіша для нас зустріч, але за рахунок попередніх ігор чемпіонату маємо підійти до неї у хорошій формі.

- Що скажете про «Олександрію»? чим запам’ятався цей суперник по попередніх матчах?

- Своєю організацією гри, бійцівськими якостями. З цим колективом завжди непросто грати, особливо на виїзді. Як і з іншими опонентами, важливо забити перший м’яч – тоді суперник більше розкривається, хоче відігратися, через це з’являються вільні зони та ін.

- Напевне, ви дивилися півфінал Ліги чемпіонів «Монако» - «Ювентус». Схема італійців дуже схожа на динамівську? А гра Даніеля Алвеша – на вашу?

- Так, останнім часом я намагався не пропускати ігри і «Ювентуса», і «Челсі», і збірної Італії. Спостерігаю, як вони грають за цією тактикою, переймаю щось корисне для себе. Але саме вчорашню гру «Ювентуса» зрозумів не до кінця. Очевидно, у дії гравців були внесені певні корективи, і вони грали дещо інакше. Загалом, схема та сама, але були і певні незвичні моменти.

- Головний тренер також інколи радить вам подивитися якусь конкретну гру чи слідкувати за діями певного футболіста?

- Авжеж. Перед кожною грою тренери звертають увагу на індивідуально сильних футболістів, адже у кожної команди є сильні сторони, і ми маємо звертати на них увагу. Так само відштовхуємося і від власних сильних якостей, намагаючись знайти слабкі місця у суперника.