22 квітня 2017 13:43

Павелко на открытии футбольной площадки пригласил детей из "Артека" на матчи и тренировки сборной Украины

На футбольній мапі України з'явився ще один сучасний спортивний майданчик. Міні-стадіон, збудований за сприяння Федерації футболу України, став чудовим подарунком Міжнародному дитячому центру «Артек», який після анексії Криму базується у Пущі-Водиці.


На урочисте відкриття майданчика завітали президент ФФУ Андрій Павелко, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, народний депутат України Ярослав Москаленко, а також видатні у минулому футболісти київського «Динамо» Андрій Біба, Володимир Мунтян та Олег Саленко.



«Ми, дорослі, щасливі сьогодні бачити радісних дітей на цьому новому футбольному майданчику», - відзначив у своєму виступі президент Федерації футболу України Андрій Павелко. «Ми хочемо, щоб у нашої малечі було якомога більше яскравих і радісних емоцій. Адміністрація «Артеку» робить дуже багато, щоб створити в новому домі центру максимально позитивну атмосферу, в якій діти матимуть можливість вчитися і займатися спортом. І особливо приємно, що тут так тепло зустрічають дітей-переселенців, які переїхали із зони АТО та анексованого Криму», - відзначив Павелко.


Президент ФФУ запросив дітей на майбутні ігри національної збірної та на відкрите тренування команди, яке відбудеться 2 червня на НСК «Олімпійський»: «Ви зможете побачити наших зірок футболу і особисто поспілкуватися з ними!».


Також очільник Федерації подарував дітям футбольні м’ячі, серед яких один особливий - з автографами гравців національної збірної України.


Втім, приємні сюрпризи для дітлахів подарунками від ФФУ та спілкуванням з ветеранами футболу не обмежилися. Цього ж дня Федерація футболу України та Міжнародний дитячий центр «Артек» підписали Меморандуму про співробітництво. Родзинкою цього документу є домовленість про проведення фіналу Всеукраїнських змагань з футболу для дітей на приз «Кубок Артеку». У змаганнях візьмуть участь команди-переможці обласних футбольних фестивалів «Open Fun Football Schools», які проводяться ФФУ в рамках реалізації проекту соціальної відповідальності «PLAY AWAY, PLAY EVERYWHERE - Грай в гостях, грай всюди».


Проведення турніру «Кубок Артеку» спрямований на соціальну адаптацію дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей-переселенців зі сходу України та анексованого Криму.


Після завершення офіційної церемонії відкриття, відбувся футбольний матч за участю команд юних артеківців.