13 квітня 2017 18:50
1

Никита КРАВЧЕНКО: "Что-то новое всегда интересно"

Автор першого і, як виявилося, переможного гола у ворота луганської «Зорі» U-21 поділився враженнями від гри в Запоріжжі.

- Гра була важкою. Добре, що забили в першому таймі, тому що, якби не забили, в кінці гри було би непросто. Поле тяжке, грузле, і було нелегко на ньому грати, наприкінці матчу «підсіли» ноги. Але нічого, справилися, виграли, всі задоволені.

- Ви довго підбирали ключики до оборони «Зорі»? Не вистачало завершального пасу?

- Чому ж, ми часто «розрізали» оборону, багато грали через фланги. Десь не виходило, але ми над цим працюємо.

- Можна сказати, що перемога здобута «на класі»?

- Не думаю, що на класі. Ми всі старалися, всі працювали, вигравали епізоди за рахунок бажання. Так, можливо, за рівнем майстерності ми вище, але ця перемога була не на класі. Перемогли за рахунок бажання і роботи.

- У твоєму голі більше експромту, почуття гола або усвідомлених, командних дій?

- Тренери завжди говорять нам, що коли є можливість на фланзі – потрібно подавати. Після першого навісу м'яч вибили, але Тимчик виявився першим на підборі, обравши правильну позицію, подав ще раз – і вже я опинився «в потрібному місці». Я зручно розвернувся і пробив в один дотик. Трохи пощастило.

- У першому таймі активнішим виглядав ваш фланг. Таким був план на гру?

- Ні, мені здається, що просто на протилежному фланзі суперники грамотно грали в обороні, а на лівому фланзі нам з Османом надавали більше свободи дій, от ми і розганяли атаки.

- А у другому таймі – навпаки, активнішим виглядав правий фланг....

- Нам тренери кажуть, що треба намагатися грати через той фланг, де у суперника є проблеми. Але я не скажу, що в першому таймі ми грали тільки через лівий фланг, а в другому тільки через правий. Гострота виходила з обох флангів.

- Перша команда «Динамо» в останніх матчах перейшла на нову тактичну розстановку. Чи застосовувалася вона у тренуваннях молодіжного складу?

- У нас це поки не застосовується, але молоді гравці постійно підключаються до тренувань першої команди, і там ми зараз граємо по цій схемі. Щось нове завжди цікаво.

- Чи легко тобі взаємодіяти з Корзуном?

- Так, відчувається, що Микита – більш досвідчений гравець, який може притримати м'яч, підказати.

- Ти підключався до тренувань першої команди і нещодавно провів за неї матч – у товариській зустрічі з «Ворсклою». Що дав тобі цей досвід? Тепер ти ще впевненіше почуваєш себе в молодіжній команді?

- Звичайно, це величезний досвід – зіграти майже весь матч за першу команду. Сказати, що тепер почуваю себе набагато впевненіше, буде перебільшенням. Але це були хороші емоції, гарні враження. Потрібно старанно працювати і тренуватися, щоб і надалі туди потрапляти.

- У тій грі з «Ворсклою» ти закривав всю бровку?

- Так, перша команда грала за новою схемою, і я був один на фланзі. Крайній гравець повинен закривати всю бровку. Звичайно, при цьому у нього набагато більше роботи, потрібні дуже хороші фізичні кондиції. Але не скажу, що коли є помічник на фланзі, роботи стає менше, адже за нинішньої моделі нам потрібно постійно звужуватися або грати ширше.

- Тобі яка схема більше до душі?

- Важко визначити. Я готовий до будь-якого варіанту гри.

- Якщо завтра скажуть перебудовуватися, це буде важко?

- Ні, це не проблема. Якщо ви помітили, сьогодні Казаков «сідав» в оборону третім центральним, ми з Лєднєвим зміщувалися в центр, а Михайличенко і Тимчик грали по всій бровці. Тому схема була подібною до тої, яку зараз використовує «основа».

Молодец, парень, продолжай в том же духе!