5 квітня 2017 10:13
11

Виктор ВАЦКО: "Я вот думаю про фразу президента "Полтавы" "это цирк, а не украинский футбол"..."

Комментатор ТК "Футбол" Виктор Вацко в своем Facebook о ситуации вокруг матча Кубка Украины между "Полтавой" и "Шахтером".


"Я от думаю про фразу президента "Полтави" "це цирк, а не український футбол"... І думаю, що мені особисто було б вигідно, якби я був керівником нормального футбольного клубу, який на власному полі приймав одного із гегемонів футболу нормальної футбольної країни. Про приїзд до тебе у гості Барселони мріють усі клуби нижчих ліг Іспанії. Про приїзд до тебе у гості Манчестер Юнайтед мріють усі клуби нижчих ліг Англії. На цьому у нормальних футбольних країнах заробляють нормальні гроші! Мабуть, насамперед я постарався б поставити старт матчу на вечірній час буднього дня - десь так 19:00 чи 19:30, щоби людям було зручно відвідати стадіон після роботи і встигнути відновитись після футбольного матчу до наступного робочого дня. По-друге, мені б за щастя було б домовитись про прийом елітного суперника на стадіоні, здатному вмістити більшу кількість людей, щоби більше заробити на продажу квитків і маркетингових речах (врахувавши, звісно, вартість оренди). По-третє, я б постарався максимально розпіарити цей матч, привернувши до нього якомога більшу увагу вболівальників.


Це те, що на поверхні. І це те, що в ситуації з Полтавою не так уже й нереально важко зробити. Але це те, про що, схоже, ніхто особливо не думає. Тому що у такій "футбольній" країні, як наша, футбол і дійсно великою мірою - цирк. І залишатиметься цирком доти, доки його не почнуть розглядати і розвивати як бізнес, а не як забавку багатіїв чи освоєння чужих коштів. Ним займатися потрібно, розвивати не на словах. І клуби, і ФФУ, і УПЛ, і ПФЛ.


І мені дуже цікаво, як організатори змагань на Кубок України пояснять громадськості, чому вони не видали наказ із зобов'язанням ФК "Полтави" цитую "провести матч 1/4 фіналу Кубку України на стадіоні "Ворскла" ім. О. Бутовського або на іншому стадіоні, який відповідає вимогам Регламенту змагань УПЛ та Положенню про Кубок України на сезон 2016/2017" торік, у листопаді, напередодні першої календарної зустрічі цих команд?.. Не зобов'язали зробити те ж саме Охтирку, не переносячи матч з "Динамо" на весну... Ті ж організатори ЧУ не зобов'язали зробити те ж саме "Олімпік", не переносячи матч чемпіонату проти "Карпат", що мав відбутися у Сумах...


Якщо зараз це можна зробити напередодні поєдинку, то чому не можна було зробити тоді?


Всі ж ми знаємо, що написано в Регламенті стосовно санкцій до господарів поля, які, власне, поле це до матчу не підготували. Це технічна поразка!


І мені цікаво, чому арбітри і директори матчів без проблем дали дозвіл проводити поєдинки у 2017 році на полі стадіону "Чорноморець", яке візуально виглядає ще страшнішим, ніж на полтавському "Локомотиві"? Чому керівники "Карпат", "Сталі" та "Олімпіка" без проблем погодилися зіграти свої виїздні поєдинки у 2017-му році на "Чорноморці" в Одесі, не захищаючи інтереси своїх команд, своїх футболістів?


Мені цікаво, чому подвійні стандарти у прийнятті цих рішень з боку органів, що мусять дбати про порядок в українському футболі?


І, що цікаво, подвійні стандарти не лише відносно статусу гранд-негранд (Шахтар-Динамо/Карпати-Сталь), що є неправильним, але доволі звичним явищем не лише у нашій країні. Тут навіть дві ідентичні ситуації із Шахтарем трактуються по-різному".

Ну лизнули Шахті. Отримайте пиріжок. Не вперше.
Вацко отробатывает перед своими хозяевами, так расскажи нам Витя какой английский клуб принимал гранда не на своем стадионе, а на арендованом Уэмбли ? Бездарный, продажный "эксперт".
А в чем по сути Вацко не прав?Или вам удобно смотреть матч кубка в будний день в 17.00?На Шахтер мне плевать,а вот Динамо например сегодня глянуть не смогу,поскольку работа...а это полуфинал на минуточку..
Сховати
Lancer84, Четвертьфинал, вообще-то, хотя сути это не меняет. А матч поставили на 14-00 чтобы не включать освещение и сэкономить. Думаю, собственники "Полтавы" хорошо подсчитали, во что обойдётся для них перенос матча на стадион "Ворсклы". Тем более, что люди действительно сделали всё, что могли, чтобы свой стадион привести в порядок.
Сховати
Alex_Rivne, Так в том то и фишка,что как ни прискорбно это признавать никто из наших клубов кроме Шахтера частично,даже не пытается заработать хоть какую то денежку ...хоть минимальную но даже и того не надо никому...
Lancer84, мне больше повезло, на второй тайм должен успеть...
Вацко перетворюється на ручну собачку лохмета...
Сховати
Dynamix, все люди, которые говорят здравые вещи становятся ручными собаками
лучше бросаться пустыми фразами, за то их народ лучше схавает, это же свои говорят
да если они еще и с динамовским сердцем
дружок думай своей головой, а не то, что тебе навязывают
Сховати
Миля, жаль что у тебя нет своей головы...
Сховати
Dynamix, а утебя я вижу она на месте, ну ну ....
цирк это когда весело, а тут все печально...