3 квітня 2017 17:40

Украина продолжает покорять футбольную Бельгию. Обзор прессы

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор у першості Бельгії. Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек бельгійського клубу Генк Руслан Маліновський продовжує доводити,що якісний український "продукт" у футбольному вимірі за кордоном – не міф. В черговому матчі вищої ліги бельгійського футболу Генк переграв Локерен (за який виступає інший українець – Сергій Болбат, він відіграв ) з рахунком 4:0. І знову Руслан без результативної дії поле не покинув – в активі нашого співвітчизника гольова передача. Це вже девятий бал Маліновського в останніх 15-ти матчах за Генк – на рахунку Руслана чотири забиті м’ячі й п’ять гольових передач.

Суспільно-політичний ресурс VTM Nieuws віддає належне Маліновському й чекає, що наш хавбек продовжить радувати бельгійських шанувальників футболу не менш класною грою й надалі. "…В грі з Локереном Генк був нестримний. Черговий показово класний матч на рахунку українця Маліновського. Цього разу цей хлопець вкотре продемонстрував, що аж ніяк не є жадібним – гольова передача стала логічним підсумком вдалих дій цього гравця. Схоже, що ми стали свідками далеко не останнього такого матчу цього хавбека в поточному сезоні – Маліновський у відмінній формі…"

Іще краще за свій Сент-Трюйден виступив Роман Безус. Колишній півзахисник Дніпра, а нині гравець одного з клубів бельгійської Ліги Жупілє, Роман, нарешті, зміг порадувати своїх та шанувальників "канарок" забитим м’ячем. І це перше взяття воріт ворожого СТ клубу від Безуса в футболці цієї команди! Жертвою влучного удару українця став Ваасланд-Беверен.

Ресурс Voetbalkrant про успіх Романа написав наступне. "…В останні місяці успіхи Безуса в чемпіонаті Бельгії дорівнювали нулю. І от – довгоочікуваний вклад у перемогу команди. Матч проти Беверена цей футболіст провів впевнено, й показав, що може грати на значно більш високому рівні. Можливо, це буде початок нового етапу для Безуса в чемпіонаті Бельгії…".