30 березня 2017 21:49

Александр ЧИЖЕВСКИЙ: "Разбор матча Манчестер Сити" - "Ливерпуль" поможет нам обыграть "Динамо"

Завершується двотижнева пауза в молодіжній першості України. Уже в суботу «Карпати» U-21 зіграють перший матч у фінальній частині, де команди виборюватимуть місця з першого по шосте. І вже на старті вирішальної стадії на підопічних Олександра Чижевського та Михайла Дячука-Ставицького чекає надскладний суперник – на полі стадіону «Україна» вони прийматимуть одноліток київського «Динамо».

– Гру свого суботнього суперника, «Динамо», розібрали по кісточках? Часу було ж достатньо.


– Та в тому то й справа, що часу було ніби достатньо – два тижні. Але проблема була в тому, що ми тільки в неділю ввечері дізналися свій календар на другу частину чемпіонату. Отримали його лише після матчу нашої першої команди в Черкасах з «Олімпіком». А до того, по-перше, не знали з ким будемо грати перший матч у фінальній пульці – з «Динамо» чи з «Чорноморцем». А по-друге, так само не було відомо, де відбудеться гра – вдома чи на виїзді. А це ж важливо, бо треба готуватися під конкретного суперника та й від того, де відбудеться матч, також залежить план підготовки до нього.

– І все ж, чого очікуєте від поєдинку з лідером? Це вже буде ваш третій матч з «Динамо» у поточному сезоні. Перші два ви програли, при чому не забили в них жодного м’яча.


– «Динамо» – це «Динамо» і цим усе сказано. В цій команді зібрані кращі молоді гравці з усієї України, Там фактично кожен футболіст є гравцем збірної України – коли не молодіжної, то юніорської. Але грати з ними можна, бо недоліки є в грі кожної команди та й я б не сказав, що динамівці показують щось надзвичайне. Треба тільки правильно побудувати гру і втілити план в життя уже безпосередньо на полі. Та не менш важливим є психологічний настрой – не можна звертати увагу на емблему на грудях суперника. В Україні дуже часто буває, що коли команди виходять на гру проти «Динамо» або «Шахтаря», то вони програють ще до стартового свистка арбітра. Тому я завжди кажу, що необхідно виходити на поле і грати у свій футбол. Звісно, треба враховувати особливості гри суперника, але коли ти вже на полі, то тут необхідно гнути свою лінію до кінця.


– На шість очок «Карпати» відстають від «Шахтаря», який йде наразі другим.


– Виграти бронзові медалі – це наше завдання мінімум. Боротися за титул, коли говорити відверто, зараз уже майже нереально. Ліквідувати відставання в 14 очок за десять турів... Це ж треба не тільки нам виграти усі зустрічі, а ще й необхідно, аби «Динамо» програвало кожен другий свій матч. А от поборотися з «Шахтарем», я думаю, реально. Та й мотивація хороша, бо що не кажіть, а друге місце – це вище, ніж третє. Так, шість очок розриву – це не так вже й мало. Але з іншої сторони – це якраз те відставання, яке можна ліквідувати, коли виграти ті два матчі, які на нас чекають з «Шахтарем» у фінальній частині чемпіонату. Але давайте не будемо забігати наперед – у нас на порядку денному стоїть зараз суботня гра з «Динамо». На наступному теоретичному занятті будемо переглядати і розбирати нещодавній матч англійської Прем’єр-ліги «Манчестер Сіті» – «Ліверпуль». Такий футбол не тільки приємно дивитися, а й корисно. Сподіваюся, нам це допоможе.