25 березня 2017 11:09

Украинских фанатов задержали в Загребе за фото с флагом

Група футбольних фанатів сімферопольської “Таврії” та ФК “Севастополь”, які приїхали в Загреб на матч збірної України проти Хорватії, була затримана місцевими поліцейськими. Українцям довелося провести ніч у відділенні поліції.


Причиною затримання стало те, що вболівальники сфотографувалися з прапорами України на тлі дипломатичного відомства країни-окупанта Криму РФ в Загребі, що було трактовано місцевою поліцією як “непристойна поведінка”. Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише один із затриманих напередодні, активіст Максим Кицюк.


Фанатам довелося виплатити штраф. Зараз українці вже вільні і вирушили додому. Активіст повідомив, що залучить адвокатів для оскарження цього затримання.


- Ми вільні. Вже їдемо з Хорватії додому. Заплатили групою штраф. А штрафи в Хорватії через фанатські витівки – від 500 до 2000 євро. Однак, ми весело провели близько 6 годин у першому відділенні Поліції Загреба… Слава Україні! Крим – Україна !!!



Вболівальники з Криму так і не змогли підтримати команду своєї країни, адже затримання відбулося близько 20.00 за Києвом, а матч розпочався о 21.45, коли хлопці перебували у відділенні поліції.