2 березня 2017 11:23

Дячук-Ставицкий: "Некоторые команды первенства области играют на лучших полях, чем в Премьер-лиге"

4 грудня 2016 року мав відбутися поєдинок 17-го туру Ліги Парі-Матч між донецьким «Олімпіком» та львівськими «Карпатами». Однак, незадовільний стан газону переконав арбітра гру не проводити. Відповідно до Регламенту, «Олімпіку» мала б бути зарахована технічна поразка, однак, КДК ФФУ ухвалив радше «політичне», аніж «регламентне» рішення і гру переніс, визнавши обставини, що призвели до непроведення матчу «форс-мажорними».


Після отримання повного тексту рішення КДК (до слова, надісланого «Карпатам» через два з половиною місяці після засідання КДК), ретельно попрацюваши з законодавством та регламентними нормами ФК «Карпати» дійшли висновку, що його мотивувальна частина містить не дуже переконливі обґрунтування. Тож, у апеляційній скарзі Клуб спростовує мотивацію КДК і практично доводить, що «зелено-білим» має бути зарахована технічна перемога, а «Олімпік», крім цього, повинен компенсувати витрати «Карпат» на поїздку до Сум – це понад 100 тисяч гривень.

Тепер слово за Апеляційним комітетом ФФУ. Можна не сумніватися: якщо там говоритимуть мовою фактів та документів – «Карпати» отримають три очки та відшкодування коштів, якщо ж мовою «політики» – папір усе стерпить...


«Чому ми лише зараз подали апеляцію? Бо Федерація лише зараз нам прислала роз’яснення причин, якими вони керуються щодо переносу гри. Ці причини – смішні: включили, замкнуло ...! Порушено ряд положень Регламенту. Якщо ФФУ і ПЛ не робитиме ніяких висновків та кроків в цьому напрямку, то наші клуби на пустирях гратимуть. Поле в Одесі під час матчу проти «Карпат» – це ж не серйозно. Воно було не готовим! А причина в тому глибша – клуби не вкладають належних ресурсів в розвиток газонів чи у їхню підтримку. Зважте, у нас, на «Україні» зараз поле шикарне! Воно в рази краще за поля, де відбувалися останні матчі чемпіонату. А на «Україна» команда не грає, а лише тренується! Коли ще команда була в Туреччині, ми перевірили підігрів, виявили незначні проблеми. Довелося викликати технічну бригаду, закупити і встановити чи замінити деяке обладнання. Команда приїхала і тренується в ідеальних умовах. Чому ми вкладаємо в це гроші, чому ми виконуємо норми Регламенту, а інші клуби ні? Поле «Арени Львів» знаходиться теж в ідеальному стані. Воно набагато краще ніж в Харкові, Олександрії чи Кропивницькому. Про Одесу я взагалі мовчу. А причина в тому, що ФФУ чи її органи, так само як і ПЛ закривають очі на це, не реагують належно. До чого ми чемпіонат довели? У нас деякі команди першості області грають на кращих полях, ніж деякі у Прем’єр-Лізі» – говорить генеральний директор ФК «Карпати» Юрій Дячук-Ставицький.


«Згадаємо матч в Сумах. Арбітр визнав, написано у рапорті, що грати не можна, бо поле представляє загрозу для гравців, оскільки не підготовлене для нормального проведення матчу, підігрів відключений. Для чого нам тоді Регламент і положення про те, що матчі мають відбуватися на полях з підігрівом? Ну давайте тоді в селах будемо грати! Або на штучному полі першого покоління, що є фактичним асфальтом, як наші молодіжні та юніорські команди, яким доводиться їхати в Запоріжжя. Нема умов? То робіть, чи йдіть на інший стадіон, платіть оренду! Чому одні команди роблять це, а інші ні? «Карпати» – не найбагатший клуб, але завжди знаходить можливості тримати поле на високому рівні. Це ж клубне обличчя. Але, як виявляється, умови не для всіх однакові. Для «Олімпіка» вони одні, для «Чорноморця» другі, для «Карпат» – треті... А КДК каже, що ми маємо матч перегравати. Чому? Хто нам поверне гроші, які ми витратили на дорогу в Суми? Зараз наші юристи підготували апеляцію, де все достатньо чітко та скурпульозно розписано. Я не маю сумнівів у тому, що неупереджене рішення Апеляційного комітету визнає, що правда на нашому боці» – підсумував Юрій Дячук-Ставицький.