16 лютого 2017 23:13

Валерий ФЕДОРЧУК: "Мы работаем ради того, чтобы побеждать"

Півзахисник «Динамо» Валерій Федорчук відзначився забитим м’ячом у товариському матчі з «Хобро» (2:1), а після гри поділився своїми враженнями від спарингу:

- Кожен матч на зборах важкий, оскільки граємо на тлі навантажень. Але це нормальний процес, адже триває підготовка до поновлення офіційної частини сезону. Ми не дивимося на суперника, адже в нас є свій план підготовки, якого ми намагаємося дотримуватися.

- Два голи було забито в останні десять хвилин. До цього із завершальним ударом не складалося?

- Добре, що забили, й немає різниці, коли це вдалося зробити. Ми працюємо заради того, щоб перемагати, й позитивний результат, безперечно, також додає впевненості у своїх силах.

- При стандартних положеннях у кожного футболіста своя позиція у штрафному майданчику суперника? Приміром, забиваючи сьогодні, ти замикав подачу з кутового на дальній стійці…

- Так, звичайно, кожен гравець знає, де має перебувати. Стандартні положення для того й награються, щоб забивати голи – сьогодні нам це вдалося.

- Сьогодні більшість гравців зіграли по 90 хвилин, хоча раніше проводили на полі максимум по 60. Зараз уже вистачає фізичних сил проводити повністю матчі?

- Це вже останні ігри на зборах, і якщо навіть сил немає, все одно потрібно бігти та діставати своїх суперників, незалежно від того, на останній це хвилині чи на першій – зараз уже ти маєш грати на одному рівні.

- Ти пропустив багато часу через травму. Зараз уже не відчуваєш дискомфорт та можеш тренуватися й грати на повну силу?

- Поступово набираю свої кондиції. Поки не можу сказати, що готовий на 100%, але другий збір я відпрацював у загальній групі та отримував максимальні навантаження як у тренувальному процесі, так і в матчах. Сподіваюся, вже незабаром прийде той момент, коли я зможу забути про всі свої проблеми.

- В останніх матчах довелося побачити, що футболісти подовгу розігрували м’яча перед воротами, але при цьому мало били, хоча добре поставлений удар й у тебе, й у Рибалки з Гармашем…

- Збоку видніше. Будемо в наступних матчах більше використовувати удари здалеку. І це буде правильно, адже без ударів не буде голів.

- У контрольних матчах награється те, що відпрацьовується на тренуваннях, а в офіційних поєдинках уже можна буде за нагоди й прикластися до м’яча?

- Звичайно, у кожного гравця є своя імпровізація. Не завжди потрібно грати за шаблоном, потрібно відчувати ситуацію й знаходити більше можливостей для ударів.

- Суперники на зборах – ті ж китайські команди, скандинавські – доволі непоступливі в боротьбі. Перед офіційними поєдинками це корисний досвід, дозволяє загартувати організм?

- Дуже добре, що суперники чинять такий спротив, адже в чемпіонаті України також багато команд, які полюбляють нав’язувати боротьбу. Через це, напевно, й підбирали нам таких опонентів, щоб завдяки цим спарингам ми добре підготувалися до офіційних матчів.

- Сім матчів на зборах – це багато, мало або саме те, що потрібно? Пам’ятається, ще виступаючи за «Дніпро», ви також проводили багато спарингів на зборах…

- Так, і це просто чудово. Жодне тренування не замінить гри, оскільки ти відчуваєш поле, суперника, який віддається максимально, через це й тобі також доводиться вмикатися, тим самим скоріше набираючи кондиції й легше проходячи самі збори.