14 лютого 2017 20:50
9

Дмитрий СЕЛЮК: "Игорь Суркис говорит, что будут создавать команду из молодых футболистов. Замысел шикарный, реальность хуже"

Відомий менеджер Дмитро Селюк міркує про стан справ у вітчизняному футболі.


- В Україні, на жаль, дуже невтішна ситуація. «Шахтар» та «Динамо» наповнили фактично увесь чемпіонат своїми молодими футболістами, яких віддали в оренду. Винятки лише в деяких командах. І лише «Шахтар» приносить очки Україні в рейтингу УЄФА. Мені здається, що виправити ситуацію може скасування ліміту на легіонерів. У клубів і так не має грошей. А обмеження на іноземців сповільнює розвиток українського футболу. Добре, гратимуть доморощені таланти. Ось Ігор Суркіс каже, що створюватимуть команду з українців. Тепер відставання від «Шахтаря» в 13 очок, в груповому етапі Ліги чемпіонів тільки одна перемога. Задум шикарний, реальність гірша. У складі в іспанської «Барселони» тільки три вихованці їхньої академії. А в них, вочевидь, академія серйозніша, ніж у Києві. Розумієте, що для результату треба якісних іноземців. А з іноземцями будуть прогресувати і доморощені таланти, оскільки буде конкуренція.


Якби не було ліміту на легіонерів та внесків за іноземців, я би привів в український чемпіонат молодих та талановитих іноземців. І, повірте, матчі були би цікавішими. Зараз «Динамо» та «Шахтар» віддають своїх вихованців іншим командам. А якби не було ліміту, гранди би побоювалися інших команд. А так усе прогнозовано і не цікаво. Клуби зупинилися у своєму розвитку. Для перспективних іноземців український футбол міг бути трампліном у Європу. Клуби ж також би отримували користь від такої співпраці, наші футболісти у такій конкуренції швидше б прогресували.
Качественные иностранцы к нам сейчас не пойдут, а набирать дешевый мусор - мы уже это проходили. Так что лучше давать дорогу нашим молодым талантам. А Селюк уже просто не знает кому своих папуасов впаривать.
У складі в іспанської «Барселони» тільки три вихованці їхньої академії: Бускетс, Иньеста, Альба, Пике, Месси, Серхи Роберто, Рафинья да и Алейш Видаль небольшое, но имеет отношение к академии Барсы. 3-> 7
Звужується ринок і попит на продукти Селюка ось і стогне.
Он считает, что если напичкать ЧУ его африканскими белозубыми питомцами неопределенного возраста, которых он там берет оптом, то завтра здесь будет прогрес? Даже не смешно.
Сховати
gruzilo, ему грустно от того, что его банковские счета не пополняются! Вот основная причина!
Господи, да какой лимит, уже давно ни у кого из команд не стоит проблема лимита, а Селюку лишь бы сказать что он мог бы сделать.........
я би привів в український чемпіонат молодих та талановитих іноземців.(с) - вот с этого и надо было начинать! Ты бы набил свой карман! А иноземцы у нас уже были! Была у нас команда с 28-ю иноземцами в зоне вылета!
Що він розповідає про Барсу? 3 вихованця? Піке, Серхі Роберто, Бускетс, Ін'єста, Рафін'я і Мессі. Вже шість. А э ще Алєна, Маліп... Не все так погано.
Сховати
+ Альба, с 97 по 2005 год был в школе Барсы)