31 січня 2017 12:12
1

"Днепр" может обрести нового владельца в лице своего бывшего игрока или превратиться в "Нефтяник"

Власник "Дніпра" Ігор Коломойський відмовився фінансувати клуб. Дав зрозуміти, що надалі той може розраховувати тільки на зароблені гроші.


31 січня контрольно-дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу ФІФА наполягатиме, щоб "Дніпро" наступний сезон почав у першій лізі. Причина: заборгованість перед тренерським штабом іспанця Хуанде Рамоса, який працював у клубі з 2010-го по 2014 рік. Коломойський винен трьом тренерам 900 тис. євро.

— Частину грошей Рамос та його помічники отримували в гривнях за курсом 8 (зарплата Рамоса становила 3 млн євро на рік. — ГПУ). Коли долар стрибнув до 25 гривень, Коломойський відмовився платити і запропонував компроміс. Тренер на це не пішов, — каже 55-річний Олександр Петров, спортивний журналіст із Дніпра. — Зрозуміло, що Ігор Валерійович нічого іспанцям не платитиме. Коман­ду міг би взяти Едуард Сон, колишній гравець клубу, який нині мешкає у Франції та має там текстильний бізнес. Однак він готовий фінансувати "Дніпро" з нуля. Борги попередника віддавати не хоче.

Коломойський також фінансує "Нафтовик-Укрнафту" з Охтирки на Сумщині (грає в першій лізі, посідає шосте місце. — ГПУ). Наскільки мені відомо, команда не має матеріальних проблем, усе виплачується вчасно. Не виключено, що "Дніпро" зникне, охтирську команду перевезуть до нашого обласного центру, назвуть "Дніпро-Нафтовик". Гратиме в прем'єр-лізі. Федерація футболу, з одного боку, не мала б закривати очі на це. З іншого, зараз кожен клуб у прем'єр-лізі — на вагу золота. Але навіть якщо ФФУ дозволить таке, навряд чи подібний крок схвалить ФІФА.
Бред сумасшедшего