29 січня 2017 11:55

"Александрия": Бондаренко подпишут, Луцевич не подошел, у Дубаича второй шанс

Підходить до завершення перший навчально-тренувальний збір у Туреччині, після якого головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран може підводити певні підсумки.

– Володимире Бодановичу, минуло два тижні робочого процесу. Які підсумки можна зробити?
– Ми виконали той план, який було задумано перед початком зборів. Головною метою було надати футболістам певні фізичні навантаження, з якими вони впорались.

– Команда провела чотири спаринги, із яких три перемогла та ще одного разу зіграли внічию.
– Так, незважаючи на всі ті фізичні навантаження, які були у гравців, ми досить добре провели всі спаринги, пропустивши в чотирьох матчах лише один гол.

– Як щодо долі білоруського футболіста Терентія Луцевіча?
– На даний момент Терентій залишить команду, але ми не сказали йому: «Прощавай!». Ми сказали йому «До побачення!». Спочатку ми думали, що цей футболіст нам допоможе, але за два тижні тренерський штаб зробив певні висновки. Це гравець високого рівня, але йому слід додати у фізичних та силових параметрах. Я це йому сказав. Якщо він буде працювати у правильному руслі, то влітку є всі передумови побачити його знову в «Олександрії».

– Що скажете про ще одного потенційного новачка Бояна Дубаїча?
– Це футболіст атакаючого плану, але із зовсім іншим стилем гри, якщо порівнювати із Терентієм Луцевічем. Він зіграв один матч, непогано себе проявив, тому було вирішено дати йому шанс на другому навчально-тренувальному зборі.

– З приводу Валерія Бондаренка Ви вже визначились?
– Так. Він показав хороший рівень футболу і ми вважаємо, що він нам допоможе, тому плануємо підписати із ним контракт.

– Ви ще говорили, що має приїхати футболіст із Грузії?
– Так, на наступний збір до нас має приєднатись грузинський фланговий півзахисник.

– Серед олександрійських вболівальників з'явились чутки, що це може бути всім давно відомий Давід Таргамадзе.
– Ні, це не він. Наш потенційний новачок із «Динамо» (Тбілісі).

– Якщо із новачками все зрозуміло, то які плани по товариським матчам?
– Є календар спарингів і відомі команди, з якими ми будемо грати. 6-го лютого зіграємо із словенським «Марібором», 8-го лютого – ФК «Астана» (Казахстан), 10-го лютого – «Богеміанс-1905» (Чехія), 14-го лютого – «Самтредіа» (Грузія), 15-го лютого – «Спартак» (Латвія).

– Підводячи підсумок, щоб Ви відзначили у своїх футболістах?
– Я задоволений їхньою самовіддачею. Було помітно, що в деяких матчах їм було тяжко, але вони доводили, що справжні професіонали. Хочеться окремо відзначити молодого захисника Владислава Шкіндера, який з кожним днем суттєво додає. Тренерський штаб покладає на нього великі сподівання. А так, я дякую футболістам за роботу. Повернемось в Україну, пару днів відпочинемо і знову летимо в Туреччину на другий навчально-тренувальний збір.