24 січня 2017 15:14

Опанасенко: "В матче с "Динамо" ничего еще не решится"

Крайній оборонець «Зорі» Євген Опанасенко розповідає про збори, спаринг-партнерів та майбутню гру з «Динамо».


– Євгене, з дюжини команд-учасниць Ліги Парі-Матч дев’ять уже тренується за кордоном і лише три – «Зоря», «Чорноморець» і «Волинь» – досі в Україні. То специфіка підготовки?
– Це не зовсім до мене запитання, а до тренерів і керівництва. Моє завдання яке? Вийти з відпустки готовим до тренувань, що й я зробив. А 25 числа ми вже їдемо в Туреччину.


– На тих зборах, які триватимуть до 7 лютого (тобто два тижні), ваша команда зіграє (за планом) дев’ять спарингів! Чи не забагато?
– Як на мене, це ще й краще! Можна по-різному виходити на пік форми – через тренування або через матчі. Мені більше подобається другий варіант: так приємніше і швидше відновлюєш ігровий тонус. Тобто я тільки «за» таку систему підготовки!


– З отих спарингів аж шість припадають на дуже серйозні колективи: болгарський «Лудогорець», «Словацько» зі Словаччини, загребське «Динамо» з Хорватії, ташкентський «Локомотив» – лідер першості Узбекистану, триразовий чемпіон Казахстану «Астана», третій клуб Грузії «Динамо» з Батумі…
– …Так це ж чудово! Чим сильніші суперники – тим краще. Ось приклад: за два роки – 2017-й та 2016-й – ми як команда дуже зросли, бо отримали досвід виступу в Лізі Європи УЄФА. Ну, не можна не зростати, коли граєш проти «Манчестер Юнайтед»! Те ж саме на тренувальних зборах: сильні спаринг-партнери – запорука того, що швидше набереш форму.


– Просто інколи виходить, що зустріч із сильним опонентом перетворюється на «зарубу», що нікому не потрібно, тим паче на зборах.
– Не факт, не завжди є така закономірність. А коли йдеться про тренувальні поєдинки, проблем тим більше немає, бо часто напередодні них тренери домовляються не проявляти грубість. Або навіть попереджають, що, у випадку чого, заберуть команду з поля.


– Іще про збори: багато професійних гравців запевняють, що саме це – найскладніший, найнеприємніший елемент нинішнього футбольного життя.
– Справді, мало приємного в тому, що тільки те й робиш, що тренуєшся і на кілька тижнів залишаєш сім’ю. Але цього разу в мене все інакше: дуже скучив за футболом, тому тренуюся з охотою.


– Може, керівництво дозволить узяти в Туреччину дружин-подруг?
– Поки нам такого не говорили. Хоча до вильоту є ще кілька днів, усе може змінитися.


– Після завершення всіх зборів «Зоря» поновлює Лігу Парі-Матч зустріччю з «Динамо», в якій, на думку багатьох, вирішиться питання другого місця.
– Я би так не сказав: це буде лише 19 тур, а після нього і ми, і динамівці проведуть по 13 поєдинків. Так що насправді нічого в тому матчі не вирішиться, принаймні остаточно. Хоча це не означає, що ми не хочемо його виграти.