20 січня 2017 11:51

Сергей КОВАЛЕЦ: "Ребров - классный тренер, но не все футболисты могут заиграть в "Динамо"

У середу, 18 січня, в гостях у редакції Sport.ua побував відомий український футбольний тренер Сергій КОВАЛЕЦЬ. Він відповів на запитання журналістів та читачів нашого сайту.


— Наш користувач цікавиться, чи варто, на Вашу думку, проводити прощальний матч для легенд «Динамо»? Він має на увазі Шовковського та Гусєва...

— Це мають визначити самі гравці і футбольний клуб «Динамо». Хоча для вболівальника це було б цікаво.

— За п'ятибальною шкалою яку оцінку Ви дали би трансферній політиці київського «Динамо»? Чи не здається Вам, що Сергій Станіславович взагалі не бере участі в цьому?
— Мені здається, що навпаки — він приймає рішення, і це нормально. Інша справа — українізація складу. Мабуть, можна було зробити це раніше. Хоча, знову ж таки, це вирішувати Сергію Станіславовичу і керівникам футбольного клубу «Динамо». Те, що дається шанс молодим гравцям — це також нормально. Це те, про що ми із Вами говорили — визначити планку своїх можливостей. Все одно до цього прийдемо. Ми бачимо, що і «Шахтар», і «Динамо» і «Дніпро» — всі наші гранди — перейшли на те, що зараз більшість гравців українських. Ми розуміємо, що «Шахтар» з часом також, мабуть, перейде на це. Ми бачимо, скільки молодих футболістів зараз грає в «Шахтарі»: Коваленко, Малишев, Ордець, Кривцов. Якщо не стабілізується економічна ситуація у нашій державі — звичайно, що платити великі кошти ми не зможемо, тож легіонери високого рівня до нас не будуть приїжджати. Потрібен час.

— Чому Теодорчик, Мехмеді, Рафаель у «Динамо» не дуже грали, а як перейшли у сильний європейський чемпіонат — одразу стали лідерами у своїх командах?
— Це знову ж говорити про селекцію «Динамо». Футболісти, яких Ви назвали, хороші, грають в європейських клубах. Але не всі можуть заграти у київському «Динамо». Можемо згадати Де Брюйне, який був у «Челсі», Моуріньо його не бачив у складі, його продали, зараз він основний гравець «Манчестер Сіті» і збірної Бельгії. Так само Лукаку — він перейшов до «Евертона», став найкращим гравцем. Тож у кожного гравця є свій клуб, свій тренер. Те, що Теодорчик грає в Бельгії і забиває м'ячі — дуже здорово.

— На Ваш погляд, Сергій Ребров із Раулем Ріанчо та без нього — два різні тренери?
— Сергій — класний тренер. Ми це бачимо по титулам: два чемпіонства, Кубок, Суперкубок, вихід до плей-оф Ліги чемпіонів, куди команда не виходила 16 років. Тому його потрібно підтримати зараз і дати спокійно працювати. Команда грала в Лізі чемпіонів у цьому році, демонструвала хороший футбол, але, на жаль, не було везіння. У матчах з «Бенфікою» скільки могли забити м'ячів, але везіння, заключної стадії не було. Проте є команда, є напрямок. Головне — підтримати головного тренера, його штаб і дати спокійно працювати.